Eveniment-Social

„Armata romana in Razboiul cel Mare: 1916 – 1918” – expozitie inedita la Palatul Culturii

Publicat: 20 sept. 2016
Complexul Muzeal National „Moldova” (CMNM) Iasi, prin Muzeul de Istorie a Moldovei si Muzeul Unirii, in parteneriat cu Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Directia Judeteana Iasi a Arhivelor Nationale ale Romaniei si Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt”, organizeaza in perioada 21 septembrie – 4 octombrie 2016, expozitia „Armata romana in Razboiul cel Mare: 1916 – 1918„.

Citeste si: Expozitie extraordinara la Palatul Culturii care ilustreaza o poveste cutremuratoare din Al Doilea Razboi Mondial
Evenimentul expozitional se inscrie in ciclul de manifestari dedicate aniversarii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Selectia realizata de specialisti cuprinde uniforme, arme, efecte militare, precum si obiecte medicale de campanile, provenite din activitatea desfasurata de organizatia „Crucea Rosie”, unele dintre acestea avand o valoare deosebita. In acele vremuri de restriste, capitala Romaniei a fost transferata la Iasi, de unde se luau deciziile importante pentru tara, iar edificiul cunoscut astazi sub numele de Palatul Culturii – a carui constructie initiata de arhitectul I.D. Berindei in 1906 nu era inca terminata – a servit drept spital pentru militarii raniti pe front. 

Citeste si: Momente istorice din viata Familiei Regale a Romaniei intr-o expozitie inedita, la Palatul Culturii

Vernisajul expozitiei „Armata romana in Razboiul cel Mare: 1916 – 1918” va avea loc miercuri, 21 septembrie 2016, incepand cu ora 17:00, la Palatul Culturii din Iasi, in spatiul Muzeului de Istorie a Moldovei.


loading...

Adauga un comentariu