Razboi în Ucraina

Armata rusă a cucerit alte două aşezări ucrainene: Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka

Publicat: 23 iun. 2022
colaj dezastre produse de razboi in Ucraina
Oraşele Lîsîceansk şi Severodoneţk au fost centrul ofensivei armatei ruse în regiune în ultimele săptămâni

Sursele precizează că armata rusă au cucerit aşezările ucrainene Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka, aflate la sud de oraşele gemene din est, Lîsîceansk şi Severodoneţk.

Șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Gaidai susține că armata ucraineană continuă să apere zonele din împrejurimi.

Armata rusă a cucerit aşezările Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka

Oraşele Lîsîceansk şi Severodoneţk au fost centrul ofensivei armatei ruse în regiune în ultimele săptămâni. Statul Major al Forțelor Armate al Ucrainei a precizat că inamicul a cucerit aşezările Loskutivka şi Rai-Oleksandrivka, continuând efectuarea unor operaţiuni de asalt pentru a stabili controlul asupra aşezării Sîrotîne şi pentru a forţa raul Doneț.

Serghii Gaidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, a mai spus că forţele armate ucrainene continuă să apere orașul Severodoneţkului şi aşezările din apropiere, Zolote şi Vovchoirovka.

Conform surselor, în ultimele două zile, ruşii au reuşit să avanseze în mai multe sate situate la sud de Lîsîchansk, deşi nu fără a suferi pierderi din cauza focului de artilerie al trupelor ucrainene. Cu toate acestea, armata ucraineană susţine că unele grupări tactice de batalion rusesc sunt consolidate sau s-au retras pentru a-şi restabili capacităţile de luptă.

Institutul pentru Studierea Războiului a precizat că avansul Rusiei în sudul Ucrainei dovedeşte că forţele ruse ”ar putea fi capabile să ameninţe Lîsîceanskul în următoarele zile, evitând în acelaşi timp o traversare dificilă a râului Doneţ”.

Șeful administraţiei militare Gaidai a mai menţionat că trupele ruse se apropie de Lîsîceansk, apelând cu precădere la bombardamente aeriene și reușind astfel să cucerească oraşele din apropiere. Acesta a recunoscut că luptele ”dificile” se dau în zona de la sud de oraşul Lîsîceansk, unde armata rusă a reuşit să intre în Toşkivka, ceea ce ”le-a perimis să intensifice focul asupra altor aşezări”.

Oficialul ucrainean a menţionat că forţele armatei ruse au ajuns în mai multe sate situate la sud de Lîsîceansk, inclusiv Ustînivka, Pidlisne şi Mîrna Dolina şi înaintează spre Bila Hora și a subliniat că nu este deloc uşor pentru soldaţii ucraineni să menţină apărarea.

Rusia continuă să captureze noi localităţi

În continuarea aceeași idei, guvernatorul Luganskului, Serghii Gaidai, a confirmat faptul că satul Tocivka, situat la sud de Severodoneţk, a căzut sub controlul trupelor ruse.

”Din păcate, inamicul a aruncat în luptă armamente şi efective enorme şi a capturat Tocivka”, a declarat Gaidai.

La rândul său, Statul Major ucrainean a anunţat că trupele ruse controlează de asemenea localităţile Pidlisne şi Mirna Dolina, situate la sud de Lisiceansk, oraşul geamăn al Severodoneţkului situat de cealaltă parte a râului Siverski Doneţ, care nu mai poate fi trecut pentru că toate podurile sunt distruse.

Spre deosebire de Severodoneţk, unde numai zona industrială se mai află sub controlul trupelor ucrainene, acestea din urmă rezistă la Lisiceansk, dar sunt bombardate puternic de artileria rusească, a mai declarat guvernatorul ucrainean.

”Avem o situaţie dificilă pe tot frontul Luganskului. Inamicul lansează o ofensivă pe scară extinsă în regiunea noastră, a acumulat rezerve suficiente”, a semnalat Serghei Gaidai.

De asemenea, liderul Republicii Populare Donețk (RPD), Denis Pușilin, a anunțat  că trupele sale nu o să se oprească la granițele Donețkului și vor continua să înainteze mai adânc în Ucraina, în ciuda armelor pe care Occidentul continuă să le furnizeze Ucrainei.

Așadar, până și ucrainenii recunosc că armata rusă a cucerit alte două aşezări ucrainene și continuă să înainteze pe teritoriul Ucrainei.
Comentarii
Adauga un comentariu