Eveniment-Social

Arme si munitie in centrul Iasului. Armata s-a instalat pe pietonalul Stefan cel Mare – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 nov. 2015

Manifestari inedite in centrul Iasului. Iesenii au avut ocazia ieri, timp de mai multe ore, sa se familiarizeze cu tehnica militara folosita de Armata Romana si de stucturile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant au fost expuse o serie de echipamente de tehnica militara folosite de structurile de aparare din tara. Iesenii au vazut pe strazile din Iasi un Transportor Automat Blindat (TAB), vehicul care nu a mai circulat prin oras din 1989. In plus, aceste vehicule au fost construite la sfarsitul anilor ’70, iar Armata se foloseste in continuare de ele. In Iasi sunt, de altfel, cateva zeci de astfel de vehicule armate, care nu sunt insa scoase pe strazile din oras. TAB-urile nu au fost insa singurele echipamente militare ce au fost prezentate iesenilor. Oamenii au vazut un intreg arsenal, de la simple pistoale, pana la lansatoare de rachete, aruncatoare de mana si alte echipamente si munitie de razboi.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la expozitie.

„Alaturi de camarazii mei, participam la prezentarea de tehnica, armanent si echipamente folosite de infanterie, atat pe timp de pace cat si in teatrele de operatii, activitate prilejuita de Ziua Nationala a Romaniei de la 1 decembrie. Am organizat activitatea cu prezentarea de mijloace blindate din cadrul unitatilor de infanterie, alaturi de armanent usor si greu, precum si diverse echipamente si aparatura din dotarea Fortelor Armate Romane, folosite atat in tara, cat si in misiunile internationale din Albania, Balcani, Afganistan sau Irak”, a mentionat maiorul Mihai Anton, din cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri”. Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au prezentat si ei echipamentele din dotare. Si structurile Politiei si Jandarmeriei au fost prezente pe pietonal. Nu au lipsit nici echipamentele Administratiei Nationale a Penitenciarelor si cele ale Serviciului de Interventie Rapida. Toate acestea au facut parte dintr-o expozitie de tehnica militara organizata de autoritatile iesene cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei ce va avea loc maine.

„Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Jandarmeria Iasi participa alaturi de celelalte forte la o expozitie de tehnica militara. Cu aceasta ocazie sunt expuse o parte din materialele de interventie ale jandarmilor ieseni. De asemenea, tot cu aceasta ocazie, discutam cu cetatenii carora le impartasim o parte din misiunile noastre, pentru ca institutia sa fie cunoscuta in cele mai mici detalii”, a mentionat Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi. loading...

Comentarii
Adauga un comentariu