Stiri si curiozitati

Arsenie Boca, profetie despre Postul Craciunului! Toti crestinii trebuie sa stie asta!

Publicat: 20 nov. 2018
3

De-a lungul timpului, Parintele Arsenie Boca a oferit numeroase sfaturi utile credinciosilor.

"Postul este o lupta aspra cu insusi trupul tau. Daca birui, bine iti va fi, iar daca nu, sa stii ca toate relele de la stomac incep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are urmatorul rost: sa curateasca trupul pana acolo incat sa nu mai fie nici o piedica pentru suflet. Si nu luptator natang, impotriva Duhului Sfant. Caci fara post trupul se face unealta duhului rau. La sfarsitul veacului (si pare ca-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vadi pe oameni.", spunea Arsenie Boca despre Postul Craciunului.

De asemenea, el credea ca "prin post, inchisoarea de pe noi se face mai stravezie si intru material curat va veni Duhul lui Dumnezeu si va avea pe ce sa sada si El va savarsi lucrarea. Iar lucrul pornirii e mantuirea omului. Intelegeti dar, de ce cei trei – lumea, trupul si diavolul – sunt vrajmasii mantuirii si vrajmasii postului. Nu postul ne mantuieste, ci darul lui Dumnezeu. Nu osteneala ne mantuieste, ci mila Tatalui. Dar osteneala fa, ca altfel nu vine Mila."

Cum postim? Lepadarea de carne, grasimi si infranarea de la saturare. Si e drept ca una este foamea si alta este pofta: una-i trebuinta si alta e patima, si patima trebuie ucisa. (…) Vremea postului trebuie sa fie si infranare trupeasca pentru sot, mai spunea Arsenia Boca.

Adauga un comentariu