Boli si tratamente

Arsurile la stomac, preventie si tratament

Publicat: 25 ian. 2011

Arsurile la stomac apar pe fondul slabrii sfincterului esofagian inferior, un muschi care ar trebui sa „sigileze” intrarea in stomac, relaxandu-se doar atunci cand inghitim mancarea. In caz contrar, sucul gastric din stomac, care e acid, urca pe esofag si-l irita, de aici si „arsura” si durerea din „capul pieptului”.

Arsurile sunt mai frecvente dupa mese copioase sau care contin ciocolata, condimente picante, grasimi, prajeli, otet. Portocalele, alcoolul, cafeaua, sucurile pot si ele provoca arsuri celor sensibili.

Medicamentele antiacide calmeaza durerile 
Pentru episoade rare de arsuri la stomac poti lua antiacide precum Dicarbocalm, Rennie, Maalox, medicamente care vor calma durerile pe termen scurt.

Daca te confrunti frecvent cu o astfel de problema, inseamna ca ai sindrom de reflux gastroesofagian si trebuie sa consulti un medic. Acesta iti poate prescrie ranitidina, famotidina sau alte medicamente care reduc productia de acid gastric. Acestea ajuta mai mult pe termen lung. Alte medicamente care te pot ajuta sunt Lanzap si Omeran.

Preventie
Daca ai probleme cu arsurile stomacale, incearca sa te mentii la o greutate normala, pentru ca excesul de grasime abdominala apasa pe stomac, impingand acidul gastric spre esofag.

De asemenea, evita hainele foarte stramte, alimentele care cresc aciditatea, mananca putin si des, iar dupa o masa fa o scurta plimbare. Daca ai arsuri noaptea, incearca sa dormi cu capul putin mai sus decat in mod normal. Nu in ultimul rand, odihneste-te mai mult.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit