Eveniment-Social

Cele mai surprinzătoare feluri de mâncare gătite astăzi la concursul de la Universitatea de Științele Vieții Iași. Poftim la masă! – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 nov. 2021
Studenți, în fața Universității de Științele Vieții
Pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Studențesc "Tradiție și inovație în artă gastronomică", organizat de Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad", din Iași

Zeci de elevi și studenți sunt provocați la un concurs național pentru pasionații artei culinare cu ingrediente eco. Acesta este organizat astăzi, 25 noiembrie 2021, de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași. Astfel, pasionații de artă culinară își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Studențesc „Tradiție și inovație în artă gastronomică”

Pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului studențesc „Tradiție și inovație în arta gastronomică”, organizat de Universitatea de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari (LSAV), respectiv cu Asociația Studenților Veterinari (ASV) din Iași. Concursul va avea loc astăzi, joi, 25 noiembrie 2021, în intervalul orar 11:00 – 15:00, la USVIași, în sediul Tehnologia prelucrării produselor agricole (TPPA).

Pe lângă studenții de la USVIași, la această ediție a concursului s-au înscris peste 40 de tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic – Pașcani, Liceul Tehnologic – Hârlău.

Premiere Concurs Tradiţie şi Inovaţie în Arta Gastronomică

Secţiunea: Fel principal: premiul I: Col. Virgil Madgearu – Fel principal, locul I: Sărmăluţe în foi de viță şi varză cu crupe, reinterpretate cu pasat
Locul II – Colegiul Agricol V. Adamache
Locul III – Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga
Menţiune – Univ. de Ştiinţele Vieţii

Premiere secţiunea II: Desert
Locul I Univ de Ştiinţele Vieţii – Cheescake cu ciocolată, cremă fină de migdale inobilat cu aur comestibil
Locul II – Liceul Tehn Econ. Nicolae Iorga Paşcani
Locul III – Colegiul Agricol V. Adamache Iaşi

Evenimentul se va încheia cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniul gastronomic

Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională.

„Concursul are ca scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România. Evenimentul dorește să aducă specialiștii, studenții și elevii de liceu mai aproape de inovația în materie de artă gastronomică, pornind de la elementele tradiționale, ecologice specifice fiecărei zone din România și diversificarea cât mai rafinată adaptată cerințelor crescânde ale consumatorilor cu impact asupra dezvoltării sustenabile la nivel național”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Universitatea de Științele Vieții va oferi granturi de peste 1,3 milioane de euro studenților care vor să demareze propria afacere

Pe de altă parte, tot legat de beneficii pentru studenți, de precizat că Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va oferi granturi de peste 1,3 milioane de euro studenților care vor să demareze propriul business. Toate acestea vor fi posibile deoarece, dintr-o competiție strânsă în care s-au depus 351 de cereri de finanțare cu o valoare totală de 685 de milioane de euro, proiectul realizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași a ieșit câștigător.

Prin programul de finanțare „Innotech Student”, studenții, masteranzii și doctoranzii care vor să lanseze o afacere pot obține finanțări de până la 100.000 de euro din fonduri europene. Proiectul „e-Antreprenor” câștigat de către Universitatea de Științele Vieții Iași prevede finanțarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenți din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală și contribuie la dezvoltarea zonei de Nord-Est a României.

Adauga un comentariu