Magazin

Arta decorării cu plante artificiale: 3 idei pentru o locuință de vis

Publicat: 30 apr. 2022

Indiferent dacă locuiești într-un apartament sau o casă de dimensiuni mai mari, plantele decorative îți permit să amenajezi aspectuos oricare colțișor al locuinței tale. Oferta de aranjamente și ornamente artificiale pe care o găsești la această oră pe piață este extrem de atractivă, încât poți decora cu ușurință orice încăpere a casei. Mai mult, aspectul acestor plante este atât de spectaculos și de reușit încât pot fi confundate cu ușurință cu unele naturale. 

Florile, dar și ghivecele în care păstrezi arbuștii și plantele cu care îți decorezi și înfrumusețezi locuința trebuie alese în funcție de stilul de design interior, pentru a crea ambientul cel mai potrivit. 

Iată mai jos trei idei de amenajare pentru o locuință de vis.

  • Amenajare cu plante artificiale suculente și cactuși mici

Pentru o locuință amenajată în stil minimalist, modern sau scandinav, cele mai reușite amenajări cu plante artificiale decorative sunt cele în care se folosesc ghivece estetice micuțe din ceramică, având înăuntru plante suculente sau cactuși. Cele mai potrivite suporturi sunt cele de dimensiuni mici, în diferite culori naturale sau neutre precum alb, negru, gri sau cărămiziu ori cu imprimeuri geometrice.

Poți utiliza aceste mici ghivece cu plante exotice fie în living fie în dormitor, și să le amplasezi liniar pe pervazurile geamurilor sau diversificat, pe rafturi sau etajere. Pentru alte încăperi precum zona de dining sau chiar holul din locuință, folosește forme mai neobișnuite pentru acest tip de cactuși cu rol decorativ. 

De exemplu, plasează un vas pătrat sau oval cu mici cactuși direct pe masa de sticlă sau de lemn, sau folosește un suport înalt așezat direct pe podea pentru o yucca artificială. Oricare dintre aceste aranjamente vor arăta cât se poate de natural și de estetic într-un decor modern, cu tentă minimalistă.

  • Decorare cu pomi fructiferi artificiali sau arbuști de mici dimensiuni 

Alt tip de plante artificiale potrivite pentru o amenajare cu stil a unui interior sunt pomii fructiferi sau arbuștii ce conțin fructe sau legume colorate, precum lămâi sau ardei. Acestea sunt potrivite mai ales în spațiile mai mari ale unei locuințe, așa încât dacă ai un interior amenajat clasic de exemplu, nu ezita să aduci o notă de prospețime cu un astfel de aranjament care arată cât se poate de natural.

Copăceii sau pomii decorativi arată impresionant așezați direct pe podea, unde pot crea o oază deosebită de frumusețe și prospețime. La fel de interesant arată însă și o plantă artificială rotundă de tip buxus, cu un glob mare de frunze și cu trunchiul din lemn natural, așezat într-un ghiveci de dimensiuni mai mari. 

Un palmier înalt are, la rândul lui, un aspect realist și impresionant, având consistența și textura unei plante adevărate, astfel încât va fi perfect pentru decorarea unei încăperi mai mari a casei. 

  • Decoruri și aranjamente artificiale speciale

În magazinele de specialitate vei găsi și plante și aranjamente de forme speciale, create de către designeri pentru un efect decorativ deosebit. Aici se numără de exemplu florile înalte, suple sau crengile decorative amplasate în vaze înalte de sticlă, aranjamentele de tip ikebana în diferite suporturi ingenioase, sau panourile artificiale ce pot acoperi un perete întreg sau doar o porțiune a acestuia.

Acest tip de ornamente se potrivesc în interioare cu aspect modern sau eclectic, unde vor crea un contrast de culoare cu restul aranjamentului și al decorului. Pentru un interior romantic în schimb, poți utiliza mici buchete rotunde, colorate cu flori artificiale decorative amplasate în vaze transparente. Acestea vor fi pata de prospețime și de căldură pe care o dorești într-un astfel de interior.

După cum vezi, plantele și florile artificiale decorative pot înfrumuseța cu mare ușurință orice fel de interior, și în plus, este nevoie doar de o întreținere minimalistă a lor. În schimb, te poți bucura în orice moment de aspectul inedit și cald pe care îl aduc în locuința ta!

Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/homcom-palmier-artificial-185-cm-in-ghiveci-cu-42-de-frunze-planta-art?v=3211469 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/IdVNRv-5wJo
Adauga un comentariu