Eveniment-Social

Artistii ii cheama pe ieseni la Podul de Flori de la Ungheni! – FOTO

Publicat: 09 iul. 2015
Nicu Covaci, Alexandru Arsinel, Anastasia Lazariuc si Grigore Lese invita iesenii cu mic cu mare la Podul de Flori, eveniment care va avea loc sambata aceasta, ora 10:00, la Ungheni, pe ambele maluri ale Prutului. Podul feroviar va putea fi trecut din nou, dupa 20 de ani, pe jos, iar frontiera cu Republica Moldova va fi inlocuita de o mare de flori.
 
„Maica mea e basarabeanca, tatal meu e banatean. Sunt extremele tarii care in intregime e a noastra. Speram ca in curand Basarabia sa revina in granitele romanesti. Lozinca Phoenix este gaseste-ti sira spinarii! Indemn romanii cu mic cu mare sa se indrepte sambata, 10 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul sa nu mai fie nicicand frontiera!”, a spus Nicu Covaci, in timp ce Alexandru Arsinel a spus: „sunt alaturi de tot ce este legat de idealurile Basarabiei sora, cu toata dragostea”. De asemenea, mesaje de sustinere au transmis si muzicianul Grigore Lese si Anastasia Lazariuc.
 
In aceasta perioada, pregatirile pentru refacerea Podului de Flori sunt in plina desfasurare. Evenimentul, care a reunit in anii ’90 romanii de pe ambele maluri ale Prutului, ia din nou amploare, Iasul fiind in aceste zile impanzit de afise si flyere care indeamna la solidaritate pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova. Initiativa Platformei Actiunea 2012 a nascut o solidaritate fara precedent, zilnic anuntandu-si suportul mii de romani pe retelele de socializare. In acelasi timp, tinerii care au plecat duminica din Chisinau spre Bucuresti in Marsul lui Stefan cel Mare vor traversa sambata podul feroviar de la Ungheni, pentru a se reintalni cu fratii de pe celalalt mal al Prutului. Iesenii sunt astfel asteptati pentru a intampina romaneste Marsul lui Stefan cel Mare.
 
„Traim intr-o Romanie inconjurata de pamant romanesc. A sosit vremea sa aratam lumii ca avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gandirii care pune in cumpana, incita si solicita, dar in acelasi timp ne linisteste. Te pune pe drum. Dorinta tinerilor este mare. Cred in forta tinerilor, in luminarea lor, care este inaltatoare. Ma alatur cu gandul ca intr-o buna zi sa avem o Romanie intreaga”, a spus Grigore Lese.
Transportul catre Ungheni va fi asigurat gratuit dus-intors din Piata Unirii, sambata, incepand cu ora 8:00. Participantii sunt rugati sa aduca flori, pentru a-i intampina pe fratii de peste Prut. Unirea o facem noi, cu mic, cu mare, sambata, la 10:00, in mana cu o floare! Manifestatia este autorizata de autoritatile de frontiera si cele locale.
 
„Pentru mine granita e demult disparuta. Suntem un singur popor. Artistii au fost printre primii care au spart acest zid care ne desparte iar eu voi ajuta cat pot sa reintregim tara. Inainte de 1990 tinerii de pe ambele maluri ale Prutului nu aveau posibilitatea de a se cunoaste. Acum aveti aceasta posibilitate! Veniti sambata la Prut!”, a spus Anastasia Lazariuc.


loading...

Adauga un comentariu