Local

Artistul ieșean Silviu Huțanu a decedat din cauza noului coronavirus

Publicat: 29 oct. 2020
Artistul ieșean Silviu Huțanu a decedat din cauza noului coronavirus
Artistul ieșean Silviu Huțanu

Joi, 29 octombrie 2020, din nefericire a trecut la cele veşnice artistul ieşean Silviu Hutanu. Acesta a decedat după ce a fost infectat cu noul coronavirus şi a stat mai multe zile internat în spital în stare gravă. Mai mulți prieteni de-ai artistului au publicat mesaje de condoleanțe pe paginile de Facebook. Conform medicilor, plămânii acestuia erau afectaţi în proporție de 95%. A decedat din cauza insuficienței mai multor organe.

„A murit Silviu Huțanu, colegul și prietenul lui Călin. A murit de Covid-19. Un tip superb. Și eu țineam mult la el. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul publicat de un prieten pe pagina de socializare Facebook.

Silviu Huțanu a decedat din cauza virusului Covid-19

Silviu Huțanu, reputatul artist din Iași, a luptat împotriva coronavirusului pentru viața sa în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Bărbatul s-a aflat zile la rând în stare gravă, iar cadrele meledicale au transmis familiei și prietenilor că avea nevoie urgentă de tratament cu plasmă hiperimună. Sute de prieteni și oameni ce l-au îndrăgit pe artist și-au rugat apropiații vindecați de noul coronavirus să doneze plasmă pentru a-l salva pe Silviu.

În doar câteva zile, numele lui Silviu Huțanu a devenit viral pe paginile de socializare ale prietenilor acestuia. Cunoscutul artist ieșean a fost diagnosticat cu virusul SARS – COV -2, iar simptomele specifice bolii au fost accentuate. Din acest considerent, medicii ieșeni au fost nevoiți să-l transfere în secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

A fost intubat, doctorii afirmau că starea artistului se poate modifica de la secundă la secundă. Singura rugăminte a eroilor din linia întâi către familie și prieteni a fost să ducă mai departe ideea de donare a plasmei hiperimune. Așadar, sute de artiști ieșeni au distribuit mesaje pe platformele de socializare către prieteni și apropiați vindecați de virusul Covid-19, să meargă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine pentru a dona plasmă hiperimună. Nimeni nu a știut însă cum avea să evolueze starea iubitului artist. Din nefericire, acesta a decedat joi după amiază, 29 octombrie 2020.

Alex, fratele lui Silviu: „Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”

Lumea artiștilor ieșeni a fost lovită de vestea că Silviu Huțanu, unul dintre cei mai buni instrumentiști din Iași și sunetist la Palas Mall Iași, a fost îngenunchiat de virusul nemilos. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca organismul tânărului care era perfect sănătos și extrem de activ, să fie atât de repede răpus de infecția cu noul coronavirus.

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, spune Alex Huțanu, fratele lui Silviu.

 

Comentarii
 • Domnilor artisti, de toate felurile, o rugaminte, nu vreti voi sa cereti ajutorul pe FB. Nu numai cand un prieten este la nevoie, de a dona plasma?????
  Unitiva bai artiștii lui peste prajit nu numai cand unul din breasla sufera, ca lumea sufera zilnic, voi aveti ochi doar acuma. Va doare doar cand e unul de-al vostru, DAR RESTUL???? Dumnezeu sa il odihneasca!
  Dar fiti solidari tot timpul, sange si pkasma e nevoie tot timpul! Nu vreti sa faceti voi ceva frumos in amintirea lui????
  Prea ne doar cand se intampla noua, in rest „sa moara gaina vecinului”, ca nu mi se piate intampla!!!!

 • Nu a murit din cauza virusului, a murit din cauza tratamentelor incorecte si abuzive care se testeaza ca pe cobai pe fiecare bolnav presupus infectat cu covid.
  Soarta lui o impartasesc multi altii din pacate. Fiecare din cele 4 sau 5 tratamente incercate pe rand pe fiecare bolnav, produce daune majore in organism. Cei din familie care au avut simptome inca nu s-au internat ci s-au tratat la domicliu, sunt binemersi, sanatosi. Cand o sa intelegeti ca spitalul va omoara cu tratamentele de la OMS, nu virusul in sine… poate mai aveti o sansa.

 • Îmi cer scuze ca intreb …cine plm era Silviu Huțanu si care Călin ?? Ce „artea” de era artist ? Iote eu nu auzisem de el.
  (Pt covidioti) : cati bani a luat familia sa zică de covid ?
  Asa e ca l-a cam durut în peola de masuri ?? O simpla gripa ..nu ??
  Hai bajeti cu teoriile , dictatura, exagerarea, oculta mondiala , renate weber, piperea,Mihăiescu si dan buttman…alo ..conspiraționistii., se aude??

 • Joangxiao ping, pot sa te ajut daca nu crezi si maine vino la spital fara masca acolo unde sunt pacienti infectati cu acest virus…Si dupa aceea mai vorbim..daca mai poti , desigur

 • Oameni buni, eu nu il cunosc pe acest tinar. Dar, e grav!!! Dumnezeu Sa-l Ierte!!! Nu e de joaca cu acest virus, protejati-va!!! Condoleante familiei

 • Si cine peola mea esti tu ?Stii de ce intreb pentru ca prietenii si rudele lui Silviu ar dori sa-ti faca si tie o ,,donatie,, numai ca tu nici macar n-ai sa apari in ziar frustrat cretin ce esti !

 • Ce natie decazuta ajunge sa batjocoreasca mortii in cele mai vulgare feluri? Natia romana. De ce? Pentru ca traim in democratie, in loc sa avem o dictatura de fier care sa puna toti nebunii la loc sigur si bine inchis. Tare bine ar mai prinde tarii asteia politia lui Lukachenko. Fara frica nu faci nimic cu romanul!

 • O sa te judece colegii lui, artistii.
  Deocamdata fac pe-a intelectualii.
  Pentru baietu cu coc, rip. Asa se zice in lumea buna. Purta masca, asa-i ?

 • Mai Cobra, esti prost, avortat la 6 luni sau o latura infecta care faci umbra degeaba pe acest pamint? Mă-ta stie ca postezi pe bzi? Mortii matii de sarpe cobra, bou(a)!!!

 • Inclusiv „pacifistul”… Falsi toti sunteti, toti pe FB, dar nu am vazut cozi cu donatori de sange, cu donatori de plasma, baaa falsilor asa sunteti! Credeti ca numai el e in situatia asta, credeti ca numai el avea sau are nevoie de pkasma sau de sange!?? Cati ati fost sa donati??
  Niste PREFACUTI, asta e lumea voastra! Cand va e bine sunteti feticiti, cand nu vai plangeti pe FB!
  Fapte concrete faceti mai ARTISTII LUI PESTE PRAJIT????
  Cand veti face ceva si pentru altii, mai perversilor, flamanzilor?? #rezist…. si am zis tot!

Adauga un comentariu