Stiri medicale

Artrita provoaca depresia

Publicat: 27 ian. 2011

Potrivit unui studiu, trei din cinci persoane care sufera de artrita sunt deprimate dinn cauza durerilor cronice, iar femeile sunt cele mai afectate.

Studiul, condus de Arthritis Care, arata ca impactul emotional de a trai cu o durere pe termen lung este neglijat de către medici, iar pacientii nu primesc sfaturi si indrumari despre cum ar putea sa se ajute singuri. Potrivit cercetarii medicale, tinerii cu varste intre 20 si 30 de ani isi sisteaza viata sociala din cauza durerilor provocate de artrita.

Aproape 70% dintre cei 2263 de participanti la studiu sufereau de depresie, mai ales in momentele in care durerile erau intense, iar patru din cinci persoane se simt obosite, slabite si neajutorate. Aceste efecte s-au constatat cu precadere la femei – doua treimi, in comparatie cu jumatate, in cazul barbatilor.

Trei din patru persoane care sufera de artrita spun ca durerea le impiedica sa doarma noaptea, iar o treime nu pot avea o viata sexuala normala. Opt din zece intervievati spun ca se simt singuri si ca cei din jurul lor nu le inteleg nivelul de suferinta. Neil Betteridge, directorul executiv al centrului Arthritis Care, a spus ca acest raport evidentiaza ce efect devastator are artrita asupra vietii unui bolnav si cum ar putea medicatia, combinata cu programe de auto-sugestionare, sa reduca gradul de severitate al depresiei. 

Citeste si:

Anxietatea si depresia pot fi provocate de infectii  

7 semne care anunta depresia  

Maghiranul combate starile depresive loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit