Magazin

„As vrea ca FIUL meu sa aiba CANCER”. Povestea cutremuratoare din spatele acestor cuvinte

Publicat: 15 mai 2013
1

Te trezesti in fiecare dimineata, cateodata mai bombani, pentru ca ti-ai fi dorit sa dormi mai mult, sau pentru ca ploua afara in loc sa fie soare, te imbraci, pornesti spre serviciu sau spre scoala, grabit, alergand, enervat.

Zilele au ajuns sa treaca fara o insemnatate aparte, sunt ca intr-un perpetuum mobile macabru, care te transforma incetul cu incetul, pana cand ajungi sa nu te mai recunosti in oglinda.

De cate ori te-ai oprit azi, sau ieri, sau saptamana, luna ori anul acesta si ai privit in urma, catre lucrurile bune care se intampla in viata ta, catre persoanele minunate care te inconjoara, de cate ori ai multumit pentru sanatate, pentru ca poti vedea, pentru ca poti merge, pentru ca poti munci, pentru ca inca mai poti spera?

„As vrea ca fiul meu sa aiba CANCER!” – sunt cuvintele pline de durere ale unui tata care si-a pierdut speranta. Oricat de radical ar suna, aceste cuvinte au ajuns sa fie sloganul unei campanii care se desfasoara in Marea Britanie, si care a fost preluata de marile ziare din Regat.

Aceasta propozitie, care a nascut revolta si indignare in randul populatiei Marii Britanii ascunde o poveste cat se poate de reala. Barbatul care apare in aceasta campanie are un fiu care s-a nascut cu o afectiune genetica rara – Distrofia musculara Duchenne, o maladie pentru care nu mai exista speranta, o boala in fata careia medicii au plecat capetele a infrangere.

„Este greu de inteles ca iti poti dori ca fiul tau sa aiba cancer. Insa pentru multe tipuri de cancer exista un tratament. Aceasta boala este 100% letala”, a explicat tatal copilului.

Boala se manifesta mai intai prin slabiciune musculara, dar la varsta de 20-30 de ani insuficienta cardiaca si mai apoi cea respiratorie duc la deces, scriu britanicii de la Standard.

Nu exista tratament pentru aceasta boala.
Nu exista alinare pentru acesti parinti.
Nu exista viitor pentru acest copil.
Nu exista speranta.

Gandeste-te la ce ai tu… Chiar daca nu le ai pe toate, chiar daca esti nemultumit de sistemul si coruptia din tara, chiar daca te-ai saturat de nedreptatea din jurul tau, gandeste-te ca nu ai ajuns sa te rogi lui Dumnezeu ca fiul/ fiica ta sa aiba cancer. Gandeste-te ca inca mai ai speranta.
Speranta pentru azi, pentru maine, pentru un viitor in care visurile tale pot ajunge realitate!
sursa: antena3.ro

Adauga un comentariu