Viata de cuplu

Asa arata femeia ideala in ochii tuturor barbatilor

Publicat: 04 ian. 2017
7

Doctorul Lobke Waanholt, impreuna cu echipa sa de cercetatori, a aflat cum arata femeia ideala in ochii barbatilor.

Studiul a fost realizat pe intreg mapamondul. Intrebarea care a macinat gandurile femeilor de-a lungul timpului si-a gasit raspunsul. Fie ca vorbim de francezi, romani, chinezi sau arabi, rezultatele au fost asemanatoare.

Femeia ideala in ochii barbatilor trebuie sa fie slaba, aproape subponderala. Aceasta are un index al masei corporale mai mic de 18.5.

De ce prefera barbatii femeile slabe?
„Oamenii nu vor fi surprinsi de faptul ca silueta extrem de slaba este perceputa ca fiind perfecta, ca fiind cea mai atractiva. Aceasta silueta predomina in mass-media si in moda. De acum, e important sa intelegem de ce se intampla acest lucru din punct de vedere evolutiv”, a declarat Lobke Waanholt in urma publicarii studiului in jurnalul PeerJ.

Bautura care ii face pe barbati mai buni la pat 

Majoritatea subiectilor care au participat la studiu, barbati din 10 tari de pe continente diferite, au ales femeile cu un indice de masa corporala mai mic de 19. Cu cat indexul era mai mare de 19, cu atat barbatii considerau siluetele neatragatoare.

Cercetatorul a gasit un posibil raspuns pentru acest fenomen.
Un IMC scazut tradeaza in mod aparent tineretea. Un alt profesor, John Speakman, a explicat aspectul psihologic al acestei evolutii in societate. „In termeni evolutionisti, o conditie fizica buna are doua aspecte: abilitatea de a reproduce si supravietuirea.

Atunci cand privim o persoana si o consideram atragatoare din punct de vedere fizic, facem o evaluare bazata pe intelegerea evolutiva a potentialului acesteia pentru supravietuire. Sa nu uitam si de abilitatea de reproducere”, sustine Speakman.

Pe langa un aspect fizic ireprosabil, barbatii considera ca femeia ideala trebuie sa aiba caracter, sa fie inteligenta si de incredere. Alte calitati care atrag barbatii sunt modestia si ambitia.

Adauga un comentariu