Actualitate

Asa ceva nu s-a mai intamplat in Iasi! Consilierii locali vor petrece Ajunul la Politie – FOTO

Publicat: 23 dec. 2013

@ Anchetatorii ii audiaza pe toti in legatura cu hotatarea de CL prin care a fost vandut un teren @ Ieri, doar jumatate dintre consilieri au dat cu subsemnatul, astazi fiind asteptati ceilalti @ „Cativa s-au mutat la Iasi, iar o parte au plecat in strainatate”, au sustinut anchetatorii
 
Ce carnati! Ce sarmalute! Ce vin fiert sau pregatiri de Craciun! Ieri, fostii consilieri locali din Grozesti au „petrecut” in compania politistilor. Anchetatorii s-au prezentat la prima ora in localitate si i-au „invitat” pe fostii alesi la „lucrare scrisa”. Subiectul a fost votul dat in sedinta Consiliului Local cand s-a aprobat vanzarea unui teren catre Constantin Grigore Neculai. Motivul il reprezinta faptul ca terenul cu princina nu ar apartine comunitatii locale, ci Primariei Raducaneni. Cumparatorul a dat banii, dar s-a trezit ca tulbura posesia altui proprietar.
 
Periplul fostilor consilieri s-a incheiat dupa pranz
 
Zi grea pentru fostii consilieri locali din comuna Grozesti. De dimineata, fiecare a intrat, pe rand, in Postul de Politie unde a dat cu subsemnatul. La iesire, fostii alesi ai comunei s-au ferit sa faca orice comentariu legat de motivul audierilor. „Nu pot sa va spun nimic”, „Nu comentez”, „Este vorba despre o razbunare politica”, au fost singurele cuvinte ale audiatilor. Dupa care s-au facut nevazuti ca muscati de streche. Toate acestea dupa ore petrecute in fata politistilor veniti de la Raducaneni si explicatii amanuntite. Oamenii legii au venit in comuna cu mandat din partea procurorilor. „Ar fi trebuit sa ii chemam la audieri la Iasi, dar se punea problema transportului pentru toti. Asa ca s-a optat pentru audierea lor la Grozesti”, a declarat unul dinre anchetatori. Acesta a adaugat ca audierile nu s-au incheiat. „Maine (astazi, n.r.) vom reveni. Am audiat de abia jumatate dintre fostii consilieri. O parte dintre acestia s-au mutat la Iasi, unii sunt plecati in strainatate, in Italia”, a mentionat anchetatorul. Despre motivul audierilor, insa, nu a suflat niciun cuvintel. Doar „este vorba despre o lista cam lunga si multe documente de verificat”. Dupa care, in jurul orei 14.00, anchetatorii au plecat, dar nu spre Raducaneni, ci spre locuinta unui fost consilier local pentru a-l audia.

La Primarie, nu se aude, nu se vorbeste, nu se vede

Sediul Primariei Grozesti era pustiu ieri. Singurul angajat prezent la datorie a fost secretarul institutiei, Gheorghe Gorgos. „Nu stiu despre ce este vorba. Sunt multe reclamatii facute la Politie. Nu stiu cine le-a facut”, a declarat initial acesta. Dupa ce a auzit ca este vorba despre Constantin Grigore Neculai, secretarul a continuat sa sustina ca nu stie nimic. „Chiar nu stiu. Intrebati-l pe primar. Sau mergeti la contabilitate sa va spuna”, a mentionat Gorgos. De abia cand i s-a spus clar ca este vorba despre vanzarea terenului catre Neculai a spus ca „Parca am auzit ceva. De ce nu il intrebati pe Grigore Neculai?”. Casa acestuia se afla mult in afara localitatii. Un lacat imens trona pe poarta de la intrare. Cinci caini, dintre care unul ciobanesc, isi faceau veacul prin preajma, semn ca cineva vine din cand in cand macar sa-i hraneasca. Dar Constantin Grigore Neculai nu era prin preajma.

Si cu banii luati, si fara teren

Primarul comunei, Costel Zota, a fost acuzat de Constantin Grigore Neculai ca i-a vandut un teren de 2,3 hectare, fara ca Primaria sa fie proprietara suprafetei respective. Terenul se afla la hotarul dintre Grozesti si Raducaneni. Grigore Neculai si-a dorit parcela pentru a o transforma intr-o crescatorie piscicola. In 2005, acesta a concesionat-o de la Primarie, dar ulterior a vrut sa o cumpere. Pretul, de 12.000 de lei, a fost achitat de Neculai in momentul in care actele au fost perfectate la notar. Numai ca omul nu s-a bucurat de noua achizitie, chiar daca vanzarea a fost aprobata de consilerii locali. In 2009, la catva timp dupa intocmirea actelor notariale, Oficiul de Cadastru a constatat ca terenul cu pricina a fost intabulat gresit, iar proprietatea lui Grigore Neculai se afla pe teritoriul comunei Raducaneni, nu la Grozesti. De aici a pornit tot scandalul. „Primaria Grozesti mi-a vandut o suprafata de teren din proprietatea comunei Grozesti. Ulterior, am aflat ca apartine comunei Raducaneni. Am cerut lamuriri din partea consilierilor locali, dar nu am fost nici macar primit in sedinta publica. Am inteles ca nu a existat niciun fel de hotarare a CL de vanzare a terenului”, a declarat anul trecut Constantin Grigore Neculai. Omul a ramas si fara bani si fara teren.
 
Reabilitarea unui bloc din sat isca invidie

Unele surse au declarat ca un alt motiv al audierilor fostilor consilieri locali ar fi si aprobarea sumei pentru reabilitarea unei constructii din centrul localitatii Grozesti. „Este vorba despre un bloc, de altfel singurul. Pe timpul guvernarii PNL s-au alocat destul de multi bani pentru reabilitare, dar tot ce s-a facut a fost schimbarea acoperisului”, au sustinut sursele. Blocul cu pricina arata de parca s-au abatut stihiile naturii peste el. Acoperisul, cel schimbat, pare a fi la fel de vechi ca si restul cladirii. In jurul constructiei au rasarit tot felul de anexe. Oamenii din sat sustin ca blocul este ocupat de doar doua familii. Primarul Costel Zota era plecat din localitate. Nici macar la telefon nu s-a obosit sa raspunda. Secretarul Gheorghe Gorgos a declarat ca edilul este la Iasi cu probleme, dar nu stie cand se va intoarce. Astazi, anchetatorii ii vor audia pe ceilalti fosti consilieri locali care se mai afla in zona, dar si pe primarul Zota. Ca doar Ajunul Craciunului este doar pentru oamenii care au tinut Post (sau postul).
Sorin PAVELESCU

Comentarii
Adauga un comentariu