Curiozitati

Asa iti protejezi locuinta in cazul unei inundatii. Masurile rapide pe care le puteti lua

Publicat: 25 iul. 2018
9

Schimbarile climatice isi fac simtite efectele din ce in ce mai mult. Furtunile puternice din ultima perioada arata ca nu poti fi niciodata pregatit cand vine vorba de fortele naturii

In cazul inundatiilor, ai rareori posibilitatea de a reactiona, inainte ca apa sa produca pagube semnificative, iar in cazurile mai grave poti chiar sa iti pierzi casa cu totul. 

Evacueaza apa cat mai repede

Viteza ta de reactie este esentiala in cazul unei inundatii. Odata ce apa a patruns in interiorul casei, evacuarea sa trebuie sa devina prioritatea numarul 1 pentru tine. Cu cat nivelul apei creste mai mult intr-o camera, cu atat mai multe bunuri vor fi afectate, iar pagubele tale vor creste. Insa, odata ce a patruns in interior, apa va fi foarte greu de scos, iar o galeata nu va fi de mare ajutor, potrivit libertatea.ro.

Curata santurile din jurul casei

In timpul unei inundatii, santurile care trec pe langa casa ta se pot infunda cu resturile aduse de ape. Aceste santuri au rolul de a duce mai departe apa de ploaie care se scurge la vale in timpul unei furtuni, insa pot fi de mare ajutor in cazul unei inundatii, pentru ca vor prelua o parte din apa care inunda curtea ta.

Scoate obiectele din calea apei

Intr-o inundatie, apa patrunde in casa foarte repede, iar nivelul ei poate creste foarte rapid. Tocmai de aceea, trebuie sa te grabesti sa ridici totul de pe podea incepand cu obiectele electronice sau electrocasnice si continuand cu restul lucrurilor. Incearca sa ridici toate obiectele valoroase deasupra nivelului apei. Obiectele care stau in apa se pot deteriora, iar in unele cazuri, cum e cel al electronicelor, acestea se pot transforma intr-un pericol pentru tine.

Adauga un comentariu