News Flash:

Asa nu se mai poate! Salariatii de la Politia Sanitar Veterinara cer discutarea lui Sora in Comisia de Etica

13 Septembrie 1999
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
•In sfirsit, "zbirul de la Sculeni" a dat de bucluc

"Sintem de ani de zile terorizati..."

Zilele trecute, personalul Inspectoratului de Politie Sanitar - Veterinara de Frontiera al judetului Iasi a intomit un memoriu prin care solicita punerea in discutie in Comisia de Etica si Deontologie (CED) a Colegiului Medicilor Veterinari a comportamentului doctorului Sora Alexandru. Este vorba despre medicul veterinar de la punctul de control Sculeni despre care ziarul nostru a publicat numeroase relatari, suficiente pentru a determina, intr-un stat ale carui organisme de control functioneaza cit de cit, o verificare fie si sumara a activitatii acestuia. Se pare ca "proptelele" lui au actionat cu eficacitate, pentru ca, desi controale au fost, acestea nu au vizat modul lui Sora de a-si face datoria, ci ale altora. Totusi, ne bucura sa constatam ca nu numai noi am vazut matrapazlicurile lui Sora, ci si colegii acestuia, care nu mai rezista sa lucreze cot la cot cu un asemenea om. Iata ce sustin cei zece semnatari ai sesizarii adresate CED: "Sintem de ani de zile terorizati de reclamatiile si amenintarile facute in permanenta de domnul doctor Sora Alexandru, de la venirea acestuia in colectiv si pina in prezent. Din 1994, acesta a reclamat toti inspectorii sefi sub conducerea carora a lucrat si, cu mici exceptii, aproape toti colegi de serviciu. Acest comportament l-a avut si la fostele locuri de munca, Avicola SA si Inspectoratul de Protectie a Mediului".

Sora vrea sa ajunga sef !

"In 1997, membrii colectivului IPSVF Iasi au mai cerut printr-un memoriu adresat conducerii MAA si ANSV Bucuresti indepartarea acestuia din colectiv. Dosarul, care continea, pe linga memoriu, unele documente care probau incalcarea legislatiei sanitare veterinare de catre dr. Sora Alexandru, a fost oprit de catre conducerea DSV Iasi din acea perioada. Consideram ca aceasta atitudine a dr. Sora Alexandru este determinata, pe linga dorinta de a face ca lucrurile sa nu mearga pe fagasul normal, de a intretine un climat tensionat in interiorul colectivului, si dorinta acerba - declarata, de altfel - de a ajunge sef al acestui inspectorat". Semnatarii memoriului refuza ideea de a fi condusi de cineva care, la examenul sustinut pentru ocuparea postului de inspector sef, a obtinut nota 2,40! De asemenea, ei isi exprima nedumerirea vizavi de repetatele sesizari pe care Sora le face unor organisme de ancheta cum ar fi Politia Economica si Garda Financiara, solicitind solutionarea unor probleme tehnice strict profesionale, alterind prin aceasta imaginea inspectoratului si a profesiei de medic veterinar.

Sora este securist? - se intreaba colegii sai

Cei zece medici veterinari care semneaza protestul - inspectorul sef, dr. Neculai Hromei, dr. Ana Constantiniu, dr. Emanuela Nita, dr. Ioan Postolache, dr. Horia Zaharia, dr. Huides Liliana, dr. Dana Hromei, dr. Tudor Constantiniu, dr. Ramona Anton si dr. Mircea Niculescu - propun, in continuare, ca organismul mentionat sa-i solicite doctorului Sora sa dea o serie de explicatii:
"1. Care sint motivele pentru care a intretinut si intretine in continuare in activitatea sa aceasta stare conflictuala de lucruri.
2. Domnul doctor Sora Alexandru este si salariatul unei alte institutii sau organisme prin care ar motiva acest comportament de xinformatora.
3. Care este scopul pentru care, odata cu reclamatiile nominale, denigreaza si profesia de medic veterinar in ansamblul ei.
4. Daca statutul de simplu medic de tura al IPSVF Iasi ii permite sa-si reclame superiorii, colegii de serviciu si alte persoane care nu au legatura cu el.
5. Daca abaterile repetate ale omnului doctor Sora Alexandru de la normele de disciplina a muncii, de la normele sanitare veterinare si de la deontologia acestei profesii ii permit sa-si mai desfasoare activitatea de medic veterinar intr-un colectiv.
6. Ce logica foloseste cind reclama greselile colegilor, stiind ca si el poate fi acuzat de aceleasi greseli."
Sorin CHIRIAC
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013714 (s)