Sport

Asa se fac banii in fotbalul mare! Real Madrid, investitie uriasa, profit pe masura. Cati bani va aduce „noul Bernabeu” galacticilor

Publicat: 21 nov. 2018
1

Noul Santiago Bernabeu va reprezenta pentru Real Madrid o importanta sursa de venituri. Arena madrilenilor va beneficia de magazine, un nou muzeu si diverse facilitati de ultima generatie.

"Pentru realizarea unui proiect care sa se ridice la standardele brandului si totodata, maximizarea profitului, Real Madrid a semnat un contract de consultanta cu Legends, o multinationala cu birouri în 5 continente, lider pe piata pe linia sportiva. Legends are deja în portofoliu cluburi din Spania precum Barcelona si Atletico Madrid, din Anglia – Tottenham si Manchester City, dar si proiecte din SUA, precum Yankee Stadium si AT&T Stadium", noteaza Marca.

Potrivit business planului galacticilor, acestia vor obtine venituri cu 150 de milioane de euro mai mari anual, luând în considerare investitiile în stadion, fata de cele 173 încasate în ultimul an.

Lucrarile la noul stadion Santiago Bernabeu vor costa peste 400 de milioane de euro, lucrari care vor începe în 2019 si vor avea un termen de 43 de luni, informeaza AS.

Oficialitatile din capitala Spaniei au publicat planul definitiv pentru modernizarea stadionului. Noua arena va avea acoperis retractabil, care se va deschide în 12 minute, iar întreaga zona urbana din apropierea stadionului va fi complet refacuta.

Stadionul va avea o înaltime de 60 de metri si va fi cel mai mare din Europa, alaturi de cel mai costisitor stadion al Rusiei, construit pentru Cupa Mondiala din 2018, la Sankt Petersburg.

Adauga un comentariu