Actualitate

Asa se fac banii! Mega-afacere pusa la cale in lumea buna a Iasului! Toti au ramas cu gura cascata!

Publicat: 15 oct. 2015
1

@ Pentru construirea acestei afaceri a fost folosita ca paravan o fundatie @ Planurile realizate de membrii acestei familii celebre in Iasi au fost dejucate de judecatori @ Au incercat sa obtina autorizatia pentru deschiderea unei banci la Iasi @ Situatia este cu totul inedita, iar judecatorii au respins din start aceasta idee de afaceri @ Membrii familiei Stanciu au sperat sa se imbogateasca si mai mult, daca ar fi avut posibilitatea legala sa imprumute bani la oameni

Membrii familiei Stanciu din Iasi au pus la cale o afacere care a luat prin surprindere pe toata lumea. Este vorba de familia celui mai smecher deputat iesean, respectiv Anghel Stanciu. Ca paravan a fost folosita Fundatia Ecologica Green (FEG). Desi fundatiile nu au voie sa desfasoare activitati economice specifice institutiilor bancare, membrii familiei Stanciu au incercat sa transforme aceasta organizatie non guvernamentala intr-o unitate bancara. Fundatia este condusa in mod oficial de Cristian Stanciu, consilier judetean PSD, fiul lui Anghel Stanciu si apropiat al fostului primar al Iasului, Gheorghe Nichita. Pentru ca afacerile le merg foarte bine, membrii acestei familii au pus la cale o afacere care le putea aduce beneficii si mai mari. Cel mai probabil, daca lucrurile mergeau conform planului, realizau un lucru nemaifacut de nimeni la Iasi. Adunarea Generala a membrilor din cadrul FEG a decis sa schimbe statutul si sa treaca acolo un paragraf absolut incredibil: „Scopul fundatiei este de a organiza activitati de creditare, in scopul obtinerii de beneficii economice”. Prin aceasta modificare adusa statutului fundatiei, familia Stanciu dorea sa ofere bani cu imprumut in mod legal, sa evite camataria.

Judecatorii au respins categoric infiintarea unei banci

Evident, judecatorii nu au putut fi de acord o asemenea modificare a statutului. Cererea de modificare a acestui act a fost respinsa de Judecatoria Iasi.”Astfel, potrivit art. 1 si art. 15 din OUG nr. 26/2000, scopul fundatiei trebuie sa fie rezonabil, sa fie legitim si sa fie subordonat unui interes general, ori, in recunoasterea posibilitatii fundatiei de a desfasura activitati de creditare in scopul obtinerii de beneficii economice ar avea loc o deturnare a scopului fundatiei, care este esentialmente nepatrimonial, intr-unul patrimonial”, se arata in decizia judecatorilor, prin care a fost respinsa cererea de modificare a statutului.

„Desi, potrivit art. 48 din acest act normativ, fundatiile pot desfasura si activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice, se impune ca aceste activitati economice sa nu faca obiectul de reglementare a unor legi speciale. In cauza de fata, in primul rand, activitatea de creditare nu este in stransa legatura cu scopul principal al fundatiei, astfel nu este redat in statutul fundatiei, iar in al doilea rand activitatea de creditare este supusa unor reglementari speciale, putand fi desfasurate doar de institutii de creditare”, au mai explicat magistratii de la Judecatoria Iasi.

Afaceri desfasurate cu sprijin politic

FEG a fost infiintata printr-o hotarare judecatoreasca in anul 1996, insa de-a lungul timpului a fost folosita mai mult ca o societate comerciala, decat ca o organizatie construita pentru interesul general. Prin intermediul acestei fundatii, au fost obtinute mai multe spatii comerciale in zone foarte bune ale orasului. Spre exemplu, pentru sediul de pe strada Cuza Voda, aceasta fundatie plateste o chirie simbolica. Ultimul tun dat de aceasta familie se regaseste in domeniul imobiliar. Membrii familiei Stanciu au cumparat o cladire impozanta situata pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, cladirea cunoscuta de toata lumea sub numele de Casa Modei. Multe dintre afacerile realizate de Cristian Stanciu s-au derulat sub umbrela PSD si a fostului primar Gheorghe Nichita. Anghel Stanciu a construit afacerile prin intermediul fundatiei mentionate, dupa care i-a predat responsabilitatea fiului sau. In prezent, Anghel Stanciu a fost condamnat in prima instanta de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni de inchisoare pentru conflict de interese. Pe de alta parte, Cristian Stanciu pare sa aiba probleme grave in partid. Acesta a fost unul dintre locotenentii de seama ai fostului primar Gheorghe Nichita, insa, acum are toate sansele sa dispara din viata politica, odata cu decaderea fostului sau sef.

Comentarii
 • Iaşului… Paşcanului… Unghenului… Bărboşului… Călăraşului… Bucureştului… Careului… Ploieştului… Topolovenului… Feteştului… Târnăvenului… Buştenului… Petroşanului… Urzicenului… Lupenului… Piteştului… Oneştului… Țăndăreului… Mărăşeştului… Vasluului… Negreștului… Morenului… Fălticenului… Tecucului… Flămânzului… Darabanului… Dorohoului, dacă vă luaţi după analfabetul de acolo.

 • LUMEA BUNA SI CELEBRA LA TINE DL ZIARIST ESTE FORMATA DIN POLITICIENI HOTI ,NERUSINATI SI EXCROCI .MA BAIATULE NU ASEMENEA SPECIMENE CA STANCIU NE REPREZINTA PE NOI IESENII ,LUMEA BUNA A IASULUI SUNTEM NOI CEI CARE AM CONSTRUIT IN IASUL ACESTA IAR ACESTI HOTI DE DUPA 89 AU DARAMAT SI VANDUT ,LUMEA BUNA A IASULUI SUNT MARII PROFESORI DOCTORI ,OAMENII DE LITERE ,ARTISTII SI CEI SARACI DAR CINSTITI CARE ISI CRESC COPII CU BUN SIMT .ANGHEL STANCIU SI FIUL SAU FAC PARTE DIN GUNOIUL IASULUI NU LUMEA BUNA .ASTAEA CONDUC TARA ******* DE GENUL ACESTA

  • Bai ziaristul lui peste, ai uitat sa treci in „lumea buna” pe Corduneni, onorata familie Stanescu cu toti tziganii lor, borfasii de pe Dr. Vicol in frunte cu Fenechiu, si toti boschetarii din Iasi.

  • Băi țărane,ești și urât și prost și papagal.
   Latră javră.Nu mor caii când vor câinii,milogule.
   Ti chiiș in gât țărăniuș și îți iau familia in piulă

 • Dupa 89 am devalizat niște intreprinderi din Pașcani și Iași,am facut un ziar de șantaj” ziua di iași”,apoi am fost condamnat pentru șantaj dar apentru ca sunt turnător la secu am luat cu suspendare si mi-a fost retrasă licența. Numai că eu am fost deștept și am luat o altă licența sub numele”bzzi”. Așa imi vad liniștit de șantaj in continuare,cât mai merge,până când mă voi duce cu cordonenii la o poștă in Copou,puțin la stânga.
  Am și un fiu retardat inregistrat pe numele meu de Găozzar al lui asimionesii

 • Voi aveți o obsesie cu Stanciu asta,de ce?Nu va place de el ca nu participa la golăniile voastre?Mai duceți-va pe la biserica,poate va vine mintea la cap,dacă aveți.

 • Vine comanda,iese articolul și vine bănuțul.
  Cine nu dă dreptul îl împroșc cu lături.
  Asta fac eu,Ghiiocel , ca să fiu fraier de meserie.
  Am fost lăcătuș și am devenit infractor de drept,adică tâlhar,escroc.
  Furam țigări din Fabrica de țigarete până am ajuns să fiu șantajist.
  Am devalizat și niște intreprinderi,torn la secu,fac nenorociri.
  Cât mai ține șantajul și găsesc fraieri,treaba-i bună.
  Am angajat niște infractori si fac presă de șantaj
  Mentorul meu Roșca Stănescu s-a dus la pârnaie. O să mă duc și eu dar nu stau mult,ies repede pe caz de boală.

 • Ghiiocel ziaristul analfabet e bonlav cu capul,o zdreanță de om.
  Îi vine rândul la bulău.S-a dus Roșca Stănescu și nu-l ia pe fraierul asta?
  Problema e că gloata de proști bune botul la vrajeala fraierului si el face bani din prostia lor.
  O mizerie umană,lua-i-as familia să i-o iau,tu-l in gură de porc retardat

Adauga un comentariu