Eveniment-Social

Asa se face avere! Viceprimarul a pus mana pe un teren ravnit de toti. Victima este o femeie oarba – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 feb. 2016

@ Situatie revoltatoare @ O biata femeie este trimisa la toate usile, pentru a se putea bucura de ceea ce i se cuvine de drept @ Conform acuzatiilor femeii, viceprimarul ar fi cel care se bucura de proprietatile acesteia

O femeie dintr-o comuna ieseana trece prin momente de nedescris, din cauza viceprimarului. De cativa ani, aceasta umbla prin tribunal, pentru a-si putea revendica o bucata de pamant, care i se cuvine de drept, insa viceprimarul ii pune bete in roate. Maria Popovici, din satul Cozmesti, a primit un teren de la un vecin, printr-un testament, insa nici in ziua de azi nu se poate bucura de acesta. Motivul este ca actele pe o bucata de pamant sunt trecute pe numele tatalui celui care i le-a lasat mostenire.

„In anul 2006, Miron Vasile mi-a facut un testament, in care specifica faptul ca imi lasa, dupa decesul lui, suprafetele de teren situate pe raza comunei Stolniceni Prajescu. Inainte de decesul lui, mentionez ca am avut procura si am avut dreptul sa administrez terenul si inainte de moartea lui. Totul a fost bine pana in anul 2011, cand mergand la Strunga, unde a fost incheiat contractul de arenda pe o suprafata de 0,79 de ari, mi s-a inmanat o instiintare, in care se specifica faptul ca contractul incheiat cu societatea dumnealor inceteaza, pe motiv ca primaria Stolniceni Prajescu a eliberat titlul pe suprafata respectiva unui mostenitor”, povesteste Maria Popovici.

Aproape oarba, femeia este nevoita sa umble non-stop pentru a-si revendica pamantul

Femeia, care este diagnosticata cu coroidoza miopica, este nevoita sa umble prin primarie si prin instante, pentru a-si putea revendica bucata de pamant care a primit-o pe drept. In acest moment, niciun mostenitor de-al lui Miron Vasile nu a venit sa se ingrijeasca sau macar sa spuna ca este in posesia pamantului, motiv pentru care viceprimarul, Gheorghe Miron, ar fi cel in posesia caruia este acum suprafata respectiva.

„In 2012 iarna, mi s-a spus sa merg sa mi se elibereze certificat de mostenitor, pe motiv ca testamentul nu poate sa fie un act definitoriu, cu care imi pot exercita dreptul si atunci trebuie sa am acest certificat. M-am adresat notariatului de la Bucuresti unde a fost incheiat testamentul, am deschis acolo dosar de succesiune, mi s-a dat o adeverinta pe care am aratat-o la primarie si scrie ce acte imi trebuie sa intru in drepturi legale, dar am facut cereri si cereri, drumuri batute la primarie zilnic, fara niciun rezultat. Constat ca suprafata respectiva este in administratia si dreptul viceprimarului Miron Gheorghe. Nu recunoaste direct, dar l-am chemat in instanta si s-a prezentat, e clar ca el este”, completeaza femeia.

Fiind vorba despre doua suprafete de teren diferite, pentru a se putea folosi de unul, viceprimarul din Stolniceni Prajescu a incercat sa explice faptul ca nu ambele terenuri sunt ale Mariei Popovici. Femeia are acte atat pentru terenul lasat in arenda in Strunga, cat si terenul pe care are un contract de partaj voluntar, intre toti fratii persoanei decedate. „Viceprimarul cauta sa spuna la instanta ca e vorba despre acel teren. Am si contractul de arenda, si cel de partaj voluntar, care are alta suprafata, nu are nicio legatura, sunt doua terenuri diferite. Acesta de 7900 de metri patrati a fost la Strunga, in contract de arenda”, continua Maria Popovici.

Varianta viceprimarului in aceasta situatie

Viceprimarul din comuna Stolniceni Prajescu povesteste faptul ca, instanta a decis faptul ca femeia nu are dreptate si ca suprafata de teren de 7900 de metri patrati este pe un alt nume decat pe cel al persoanei care a lasat testamentul Mariei Popovici. Femeia a primit, in baza testamentului, suprafata respectiva, insa intre timp, femeia ar fi cerut prin diverse acte si adrese si un al doilea teren, care, dupa spusele viceprimarului, apartine unui alt mostenitor de drept.

„A facut cerere asupra unui teren revendicat, o parte din teren pentru care a fost titlu de proprietate si s-a facut dezbatere voluntara a terenului. In baza testamentului, a primit o parte din acel teren si pe langa acesta, doamna a cerut prin adrese si acte un teren, care nu stiu din ce motive, a fost cerut pe numele de Miron G. Vasile. Terenul este validat pe Miron G. Vasile si sunt acte in care e corect Miron G. Vasile. Tot invoca acel contract. Politia Pascani a inaintat dosar la Parchet, care a dat o decizie, in care spune ca acuzatia nu este reala. Validat este Miron V. Gheorghe si procura este pe ce a posedat Miron G. Vasile”, povesteste viceprimarul comunei Stolniceni Prajescu, Gheorghe Miron. Desi acesta neaga faptul ca ar avea vreo legatura cu presupusul mostenitor de drept al terenului, Minodora Miron, toate lucrurile conduc la faptul ca el este cel care se foloseste de terenul ce nu ii este inapoiat Mariei Popovici. „Eu nu fac ancheta. Conform legislatiei, e trecut Miron V. Gheorghe, care a decedat si mostenitor e Minodora Miron. Eu nu am nicio legatura cu aceasta femeie, sunt cinci familii Miron, fara nicio legatura, in Cozmesti”, a conchis viceprimarul comunei.

Adauga un comentariu