Actualitate

Asaltat cu petiții privind GRAȚIEREA lui Gigi Becali și a lui Gică Popescu, președintele Traian Băsescu a făcut în această după amiază următorul ANUNȚ

Publicat: 17 mart. 2014
Preşedintele Traian Băsescu spune că se gândeşte la graţierea lui Gigi Becali la fel de „serios” cum ia în calcul orice altă cerere din miile primite la Cotroceni, dar dezaprobă „zgomotul” făcut de „baronii fotbalului” pentru că „au bani”. Graţierea lui Gigi Becali intră în calculele preşedintelui Traian Băsescu „la fel ca la orice cerere de graţiere”, susţine acesta, arătându-se deranjat de „zgomotul dincolo de lipsa de decenţă” pe care îl fac „uneori baronii fotbalului”.

Întrebat, într-un interviu, dacă a luat o decizie legat de graţierea lui Becali, Băsescu a bătut în retragere. „La întrebarea unui ziarist nu poţi să răspunzi decât aşa şi mă gândesc foarte serios şi la Gigi Becali, cum mă gândesc şi la mulţi alţii, pentru că sunt mii de cereri de graţiere”, a spus el, legat de variantele deschise pe care le-a lăsat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Băsescu a reclamat însă indirect campaniile pro-graţiere, punându-le pe seama finanţării de către Becali. „Să nu credeţi că doar baronii fotbalului îşi cer graţierea. Numai că baronii fotbalului sunt mult mai zgomotoşi. De ce? Pentru că au bani. De asta sunt mult mai zgomotoşi şi, uneori, duc zgomotul dincolo de lipsa de decenţă faţă de ce i s-a întâmplat în viaţă”, a adăugat preşedintele.

Băsescu spune că încă se gândeşte la cererea lui Becali şi cere „foarte multe date”. „Vă asigur că mă uit cu multă atenţie la orice cerere de graţiere şi o gândesc profund. În mod egal pentru Gigi Becali, pentru cetăţeanul pe care televiziunile nu îl cunosc sau pentru femeia cu patru copii acasă. Dar ceea ce am spus nu înseamnă nimic altceva decât ce se întâmplă, că mă gândesc serios la orice cerere de graţiere. Şi cer întotdeauna foarte mult date şi judec şi impactul. Şi în niciun caz, în ceea ce îl priveşte pe Gigi Becali sau pe oricare personalitate, nu voi ţine cont de impactul electoral”, a arătat şeful statului, într-un interviu la Adevărul LIVE.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit