Secretele istoriei

Asasinatul care a schimbat lumea, anuntat de cel mai bun jurnalist din toate timpurile

Publicat: 07 ian. 2015
3

A fost primul jurnalist pe care americanii l-au cotat drept omul in care aveau cea mai mare incredere, a fost un pilon pentru presa moderna si a anuntat in direct evenimentele care au schimbat pentru totdeauna lumea in care traim.

In 1963 cand presedintele Kennedy era asasinat in Dallas, televiziunea nu era nici pe departe la nivelul de astazi din punct de vedere al tehnicii. In momentul in care JFK a fost impuscat, CBS tocmai incepea sa difuzeze un serial. Atunci camerele nu puteau rula fara sa fie incalzite, astfel ca pe transmisia initiala a fost doar vocea legendarului Walter Cronkite.

Vezi si Teoria conspiratiei cu privire la asasinatul lui Martin Luther King

Evenimentele s-au desfasurat rapid, iar Cronkite a pastrat un ton calm si solemn pe parcursul intregii transmisii. N-a fost nimic senzational in ceea ce spunea, ci doar un profesionism desavarsit ce l-a facut celebru pe prezentatorul CBS.

Vezi si SECRETUL SOCANT despre moartea Printesei Diana

„Din Dallas, Texas, o stire primita pe flash (n.r. fluxul de stiri AP Flash), aparent oficiala. Presedintele Kennedy a murit la ora 1 P.M. ora centrala, ora 2 pe Coasta de Est, acum 38 de minute” a devenit replica cel mai des asociata cu Cronkite.





Adauga un comentariu