Eveniment-Social

Asasinul spune ca pictorita l-a provocat

Publicat: 30 iun. 2010
1

@ Marius Crudu a sustinut prin vocea avocatului sau ca daca victima nu-l provoca, nu se ajungea in aceasta situatie @ Astfel, scenariul pe care merge Marius Crudu in prezent este acela ca dupa ce au intrat in camera, pictorita l-a determinat sa puna mana pe cutit @ „Daca ea imi vorbea frumos in acele momente si ma linistea, eu nu mai puteam mana pe cutit. Eu nu am intentionat niciodata sa o omor pentru ca o iubeam atat de mult. Are si ea o vina in aceasta poveste pentru ca stia ca sufar de unele afectiuni psihice si ca iau tratament”, ar fi povestit Marius Crudu

Marius Crudu a solicitat ieri instantei de judecata de la Curtea de Apel Iasi sa fie pus in libertate. Acesta a sperat ca judecatorii de la instanta superioara ieseana vor fi indulgenti si-l vor lasa sa plece acasa. Varianta pe care a mers aparatorul acestuia este de-a dreptul halucinanta: victima, pictorita Ilinca Ganju, s-ar putea face vinovata de producerea crimei. Mai concret, apararea sustine ca Marius Crudu nu a intentionat niciodata sa o omoare si ca totul a fost o greseala de moment. Se incearca excluderea premeditarii, circumstanta agravanta pe care au mizat anchetatorii in momentul trimiterii in judecata. Chiar daca aceasta varianta pare absurda, nefondata pe argumente foarte clare, Marius Crudu a sustinut prin vocea avocatului sau ca daca victima nu-l provoca nu se ajungea in aceasta situatie. Astfel, crima s-ar fi petrecut in alte conditii decat cele expuse de procurori. Studenta care statea in gazda acolo nu a fost trimisa de acasa pentru ca Marius Crudu vroia sa o ucida pe Ilinca, ci pentru a discuta si a petrece impreuna ziua de nastere a acesteia. Crudu sustine ca in seara respectiva comandase un tort in cinstea impacarii. De asemenea, mai sustine ca avea pregatit si cel de-al treilea cadou pentru iubita sa. Astfel, scenariul pe care merge Marius Crudu in prezent este acela ca dupa ce au intrat in camera, pictorita l-a determinat sa puna mana pe cutit. Chiar daca stia ca Marius Crudu sufera de actiuni psihice, tanara ar fi intensificat tonul discutiei si nu a acceptat ca barbatul sa-si mai spuna parerea fata de relatia lor. Din punctul de vedere al barbatului, in momentul in care acesta s-a enervat, Ilinca ar fi trebuit sa aplaneze conflictul si sa-l linisteasca. „Daca ea imi vorbea frumos in acele momente si ma linistea, eu nu mai puteam mana pe cutit. Eu nu am intentionat niciodata sa o omor pentru ca o iubeam atat de mult. Are si ea o vina in aceasta poveste pentru ca stia ca sufar de unele afectiuni psihice si ca iau tratament”, ar fi povestit Marius Crudu unui apropiat. Ieri, in fata judecatorilor, acesta nu acceptat dea nici un fel de declaratie. „Exista o empatie foarte puternica intre victima si agresor. In prezent se poate vorbi despre o supraincriminare a inculpatului in raport cu fapta comisa. Trebuie sa aveti in vedere ca acesta a incercat sa-si puna capat zilelor imediat dupa ce comis crima. Este vorba despre un pericol social diminuat. Dat fiind faptul ca exista o stare de boala psihica a inculpatului, victima a conlucrat impactul extraordinar al actiunilor agresorului. Trebuie sa aveti in vedere si personalitatea inculpatului. Este o fire extrem de sensibila”, a declarat avocat Gianina Porosnicu, aparatorul lui Marius Crudu. De asemenea, avocatul a mai precizat ca stia foarte bine ca barbatul are probleme psihice si ca a fost internat de trei ori la Socola. Ieri dupa-amiaza, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins recursul formulat de Marius Crudu impotriva mandatului de arestare emis de Tribunalul Iasi.

Comentarii
  • Sunt speculatii de avocat si asta se vede de la o posta. Iar poveste cu „simularea sinuciderii” este construita dupa uciderea acelei inocente copile – supusa unui smenar de vorbe- este construita de catre abilitatea unor specialisti – ce au realizat GROZAVENIA faptei. Personajul acesta – criminal – este un PROFITOR pe toate planurile ce NU merita atata importanta – ci trebuie condamnat cu pedeapsa MAXIMA pentru UCIDERE cu premeditare. Altfel va continua sa aiba aceleasi „preocupari”…in viata reala.

  • Daca victima ar fi fost sora sau fica acestei doamne avocat l-ar mai fi aparat cu atata inversunare pentru as face reclama gratuita?Intradevar daca aceasta fata nu ar fi ascultat palavrageala si vrajeala de (OM NEBUN)a criminalului acum nu ar fi fost moarta.Nu inteleg cum din atatea milioane de barbati din Iasi si RO fata asta sa combinat cu nebunul asta si insurat pe deasupra!

Adauga un comentariu