Stiri si curiozitati

Aselenizarea, o farsa?

Publicat: 03 iun. 2014
3
Teoria afirma ca intreaga poveste ce cuprinde zborul catre luna, aselenizarea si primul pas pe luna a fost doar o minciuna de proportii aruncata publicului in plina epoca a razboiului rece. Teoria a fost menita sa consolideze imaginea Statelor Unite in fata celorlalte tari si sa le impuna ca o superputere in domeniul tehnologiei spatiale.

Vezi si Dezastrul navetei spatiale Columbia, o teorie a conspiratiei?

Teoria conspiratiei legata de aselenizare a devenit peste noapte un subiect de senzatie si a fost placa turnanta a tuturor teoriilor conspiratiei legate de explorarea spatiului care au urmat dupa aceea. Fiecare misiune spatiala ulterioara aselenizarii a fost analizata de catre conspirationisti si a dat nastere celor mai nastrusnice idei.

Vezi si Teoria conspiratiei OZN
Poate cea mai des intalnita dintre ele este ideea conform careia aceste misiuni de explorare spatiala sunt finantate de guvern, sunt derulate de organizatii secrete si deservesc unor experimente militare de mare importanta. Daca analizati dovezile prezentate de acesti conspirationisti, puteti avea surpriza, sceptic fiind, sa constatati ca argumentele sunt cat se poate de convingatoare si bine puse la punct.

Adauga un comentariu