Economic Local

Asfaltări de 1 milion de euro în comuna Moșna! La licitație au fost depuse 4 oferte

Publicat: 05 oct. 2020
Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună pe o porțiune de 3,6 kilometri
Primăria Moșna asfaltează drumurile din comună cu aproximativ 1 milion de euro

Drumurile din comuna Moșna vor fi reabilitate cu aproximativ 1 milion de euro. Patru asocieri de firme au depus oferte în cadrul procedurii pentru realizarea lucrărilor de modernizare. Lucrarea trebuie executată în termen de 12 luni de la semnarea contractului

Primăria Moșna, județul Iași, a lansat, recent, o licitație pentru modernizarea drumurilor din localitate. Prevederea bugetară a procedurii este de 4.545.406 lei, fără TVA, aproximativ 1 milion de euro. La licitație au fost depuse 4 oferte din partea asocierilor de firme Conest SA – Geo Myke SRL – Conproiect AKY SRL, Enviro Construct SRL – Road Engineering Project SRL, Vam Sofi Trans SRL – Ecomary SRL și Daroconstruct SRL – Mem Project Construct SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Lucrările trebuie executate în termen de 12 luni de la semnarea contractului.

„În vederea reducerii riscului de nerealizare a contractului, în vederea conformării cu legislația românească în vigoare privind calitatea în construcții, precum și a încadrării în termenele stabilite este absolut necesar ca ofertantul să aibă experiență în întocmirea de proiecte tehnice, detalii de execuție și execuția de lucrări pentru obiective asemănătoare. În acest sens, ofertantul va trebui să dispună de personal cu suficientă calificare și experiență care să poată asigura întocmirea proiectului tehnic în conformitate cu prevederile contractuale”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările de modernizare vin după ce drumurile au fost afectate de ploile torențiale

Conform contractului, tronsonul vizat pentru reabilitare are o lungime de 3,6 kilometri.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi. În prezent, din cauza spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normate necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția gropilor și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum. Podețele de evacuare a apei colectate de șanțurile laterale drumului lipsesc, iar în zonele de intersecție cu drumurile laterale nu există podețe laterale care să asigure continuitatea scurgerii apelor”, se arată în documentația tehnică.

Primăria Ciortești a alocat o sumă importantă pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești

Și Primăria comunei Ciortești reabilitează drumurile din localitate. Contractul de 1,2 milioane de euro este dorit de 5 societăți: Danlin XXL SRL, Nomis 2003 SRL, Conest SA, Vam Sofi Trans SRL, Cornell’s Floor SRL și Con Ted Company SRL. Etapa de evaluare financiară se află la final, urmând să fie declarat câștigătorul licitației.

„Varianta folosită până în prezent, aceea de întreținere și intervenție în punctele critice atunci când circulația vehiculelor nu se poate desfășura din cauza distrugerilor existente, fără o îmbunătățire a condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere care să permită accesul mașinilor de pompieri, al mașinilor de ambulanță, accesul copiilor spre instituțiile de învățământ, cât și accesul locuitorilor către instituțiile de interes public prin îmbunătățirea hidraulicii drumului, prin realizare de șanțuri și podețe, va duce la o distrugere totală a platformei drumului”, se arată în descrierea situației actuale.

Conform contractului, vor fi reabilitate drumul comunal 375 și drumurile sătești 825, 1786. Lungimea totală este de 3,9 kilometri.

Adauga un comentariu