Boli si tratamente

Asimptomaticii au aceeaşi cantitate de coronavirus ca pacienții simptomatici

Publicat: 07 aug. 2020
Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor
Ne protejează vaccinurile copilăriei de COVID-19? Iată explicația specialiștilor

Asimptomaticii au aceeaşi cantitate de coronavirus ca pacienții simptomatici. Persoanele cu Covid-19 fără simptome pot transporta la fel de mult virusul ca și cei cu simptome, a constatat un studiu din Coreea de Sud.

Coreea de Sud a fost capabilă să identifice și să izoleze cazurile asimptomatice prin testarea în masă încă de la începutul lunii martie.

Există dovezi din ce în ce mai mari ca aceste cazuri reprezintă o proporție considerabilă a infecțiilor cu coronavirus.

Dar cercetătorii nu au putut să spună cât de multe persoane au trecut prin virus.

Persoanele cu un test coronavirus pozitiv au fost monitorizate într-un centru de tratament comunitar, permițând oamenilor de știință să analizeze cât de mult a fost detectabil virusul în tampoanele nasului și gâtului.

Li s-au facut teste regulate și au fost externați numai după ce au fost negativi.

Rezultatele a 1.886 de teste sugerează că persoanele fără simptome la momentul testului, inclusiv cele care nu continuă să dezvolte simptome, au aceeași cantitate de material viral în nas și gât ca și persoanele cu simptome, noteaza BBC.

Asimptomaticii au aceeaşi cantitate de coronavirus ca pacienții simptomatici

De asemenea, studiul a arătat că virusul ar putea fi detectat la persoane asimptomatice pentru perioade semnificative de timp – deși păreau să-l elimine puțin mai rapid decât persoanele cu simptome.

Timpul mediu (numărul în care jumătate din cazuri au fost mai mari și jumătate au fost mai mici) de la diagnosticul până la primirea unui test negativ a fost de 17 zile la pacienții asimptomatici și 19,5 zile la pacienții simptomatici.

Din cauza naturii centrului de izolare, studiul nu a inclus persoanele cu cazuri grave de boală. Erau, de asemenea, mai tineri și mai sănătoși decât media.

Majoritatea testărilor se concentrează asupra persoanelor cu simptome, deci există puține date despre cazurile asimptomatice.

Cercetătorii recunosc că studiul lor nu a putut determina rolul pe care prezența virusului la pacienții asimptomatici l-a jucat în transmitere.

În teorie, a avea aceeași cantitate de virus în nas și gât înseamnă că ai la fel de mult de transmis.
Dar persoanele fără simptome sunt mai puțin susceptibile să aibă o tuse care va trimite picături infectate mai departe.

Adauga un comentariu