Local

Asistent medical din Iași, beat la volan! S-a dat singur de gol după ce a șofat până la Secția de Poliție! Oamenii legii l-au prins după miros! (Exclusiv)

Publicat: 22 dec. 2020
Un asistent medical din Iași a fost condamnat pentru conducere cu alcoolemie, după ce s-a dat singur de gol, șofând până la Secția de Poliție, deși băuse 4 beri
Un polițist de la Rutieră, cu etilotest

Un asistent medical din Iași a fost prins că a șofat băut. Judecătorii l-au condamnat recent pe Vasile Hogia la 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Bărbatul s-a dat singur de gol, după ce el însuși a mers la Poliție

Un asistent medical din Iași a fost prins că șofase băut, după ce a făcut singur reclamație la Poliție! Bărbatul s-a dat de gol când a tras mașina în fața Secției de Poliție. Oamenii legii au rămas interziși când au constatat că ieșeanul mirosea a băutură. Suspiciunile polițiștilor s-au confirmat când l-au testat pe cadrul medical.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei l-au condamnat pe Vasile Hogia, asistent medical la un spital din Iași, la 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducere sub influența alcoolului. Decizia primei instanțe poate fi contestată.

Vasile Hogia s-a dat singur de gol după ce a mers la Poliție să facă o plângere

Procesul lui Vasile Hogia a început pe 14 februarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbatul de 33 de ani, sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii au menționat că, pe 16 septembrie 2019, bărbatul din municipiul Pașcani a fost prins după ce a șofat băut.

„Pe 16 septembrie 2019, agenții din cadrul Secției II de Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 00:01, șoferul s-a deplasat la volanul autovehiculului, după ce a consumat băuturi alcoolice și fără a avea permis. La ora 00:03, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au menționat procurorii ieșeni.

Ce a spus asistentul medical ieșean la audieri

Asistentul medical din Iași a recunoscut comiterea faptei și a solicitat să fie judecat pe baza dovezilor strânse la dosar în cursul urmăririi penale.

„Pe 14 septembrie 2019, am plecat cu autoturismul meu, marca Skoda, de la domiciliul meu. Ajuns în municipiul Iași, am lăsat mașina într-o parcare situată la intrarea în oraș. Am plecat cu prietena mea și cu niște colegi de serviciu spre localitatea Gura Humorului, cu mașina acestora. Am rămas în acea localitate până a doua zi, când aceștia au hotărât să se întoarcă spre municipiul Iași. Pe drumul parcurs la întoarcere, pasager fiind în autoturism, am consumat băuturi alcoolice, respectiv 4 doze de bere cu alcool. În jurul orei 20:30 am ajuns în Iași.

Am coborât din autoturismul colegilor, cu intenția de a lua un mijloc de transport în comun spre domiciliul meu, din localitatea Valea Lupului. Întrucât am avut un conflict în acel loc cu niște persoane minore de etnie rromă, în sensul că aceștia mi-au adresat injurii, am sunat la 112. Am cerut intervenția Poliției. Agenții au venit la fața locului. După plecarea agenților, am mers pe jos la mașina mea, parcată în zonă, la intrarea în oraș, pe care am condus-o până la sediul Secției II de Poliție”, a declarat asistentul medical.

Acesta a adăugat că, la Secția II de Poliție, a formulat o petiție adresată conducerii unității referitoare la incidentul avut cu acele persoane, după care a plecat, a urcat la volan și a condus până ce a fost oprit de un echipaj al aceleiași secții. Deoarece mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Asistentul, dus la spital pentru recoltarea de probe biologice

În urma incidentului, polițiștii l-au transportat pe Vasile Hogia la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru recoltarea de probe biologice.

„Conform buletinului de analiză toxicologică, rezultă faptul că inculpatul a avut la data de 16 septembrie 2019, la ora 00:25, o alcoolemie de 1,54 grame la mie, iar, la ora 01:25, o alcoolemie de 1,33 grame la mie”, au subliniat procurorii.

Audiat în calitate de suspect și de inculpat, asistentul medical a precizat că își asumă fapta, o recunoaște și o regretă.

„Motivul pentru care am urcat în mașina mea a fost acela de a merge personal la Poliție, ca să depun o plângere împotriva celor care mi-au adresat injurii”, a afirmat Vasile Hogia.

Judecătorii au considerat, luând în calcul că bărbatul nu are antecedente penale, că este integrat în societate și că lucrează ca asistent medical la un spital din municipiul Iași, că nu se impune o pedeapsă mai mare de 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării.

„Inculpatul este absolvent de studii superioare, este asistent medical, are multiple calificări, este apicultor și formator în domeniul asistenței medicale, este tânăr, are 33 de ani, aspecte care evidențiază inserția acestuia în societate și faptul că acesta se află pe o pantă ascendentă privind evoluția sa socio-umană și profesională. Având în vedere că inculpatul este o persoană tânără, bine inserată în societate și care se află la primul contact cu legea penală, poate determina instanța să ajungă la concluzia că nu a comis infracțiunea datorită înclinației sale pentru comiterea unor fapte antisociale, ci ca urmare a unui complex de împrejurări care au contribuit ca inculpatul să se abată de la conduita sa obișnuită”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu