Titlurile zilei

Asistentă medicală în timpul săptămânii, sportivă de performanță în weekend! Ea e frumoasa ieșeancă ce le face pe toate – GALERIE FOTO

Publicat: 09 aug. 2022
Tanara imbracata in asistenta
Cel mai mare vis al tinerei este de a deveni asistent medical generalist

Andreea Așchipoaei este o frumoasă ieșeancă ce le face pe toate! La doar 21 de ani, tânăra ce provine din satul Hadâmbu, comuna Mogoșești, reușește să se împartă între o serie de activități care nu au prea multe în comun. Dacă de luni până vineri ieșeanca își petrece timpul într-un cabinet stomatologic, în weekend merge la sală, fiind campioană la bikini fitness

Fermecătoarea ieșeancă studiază în paralel la două instituții de învățământ universitar, iar în timpul liber își ajută părinții în administrarea afacerilor de familie.

Ambiția poate muta munții din loc

Dacă majoritatea tinerilor, la vârsta de 20 de ani, încă nu știu exact ce drum să urmeze în viață și aleg să se distreze zi de zi, ieșeanca Andreea Așchipoaei nu face parte din acea categorie. La doar 21 de ani, frumoasa sportivă de performanță, medaliată în cele mai cunoscute competiții marca bikini fitness, reușește să-și împartă timpul între marea sa iubire, Medicina, lucrând ca asistentă, și antrenamente, studiind, în paralel, la Facultatea de Biologie și la Școala Postliceală Sanitară „Ghica Vodă” Iași.

„Sunt studentă la Facultatea de Biologie, specializarea Ecologie și Protecția Mediului, anul II, dar sunt elevă și la Școala Sanitară Postliceală «Ghica Vodă». Am ales să merg și la facultate, dar și la «Ghica Vodă», pentru că tatăl meu e administrator de firmă în domeniul agricol, iar mie mi-a plăcut mereu să văd în detaliu tot ce ține de natură, mi s-a părut interesantă Facultatea de Biologie și am spus să încerc să merg acolo.

Visul meu cel mai mare e să ajung asistentă medicală în spital, acum sunt asistentă într-un cabinet stomatologic. Îmi place foarte mult partea asta de medicină, să ajut oamenii. Le am pe bunicile mele și tot timpul m-am ocupat și mă ocup de ele, le monitorizez funcțiile vitale, le iau tensiunea, e minunat să știi că poți ajuta oameni care au nevoie de tine”, a declarat Andreea Așchipoaei.

Tatăl este cel mai mare susținător al tinerei, toată familia bucurându-se de reușitele Andreei.

„Sunt genul de persoană care mereu și-a ascultat părinții, pentru că știam că vor veni momente în care o să mă susțină foarte mult. Tatăl meu m-a împins spre sport, el practicând în trecut box, la fel și frații mei.

Pot spune că sunt multifuncțională, plec dimineața de acasă și ajung seara, la 22:00”, a adăugat Andreea Așchipoaei.

Luptă pentru a le face pe toate

Andreea Așchipoaei luptă pentru a ținti cât mai sus în cel mai mare proiect al său, numit „viață”. Toată munca depusă a dat roade, concretizându-se printr-o serie de rezultate frumoase cu care se poate mândri acum, dar și peste ani.

„Practic bikini fitness la nivel de performanță, anul trecut am avut rezultate excepționale. Sunt vicecampioană, am obținut locul al II-lea la Campionatul Național, locul III la Campionatul Balcanic și, din nou, locul al III-lea la Cupa României. Anul acesta am lăsat-o un pic mai ușor cu sportul, întrucât m-am focusat mai mult pe muncă și pe obținerea permisului auto, dar cu siguranță voi continua.

Am timp să mă și distrez în weekend, dar vin și acasă ca să petrec timp cu familia mea. O mai ajut pe mama la magazin sau pe tata cu firma și, din acest punct de vedere, mă împart cumva.

Stau singură de la 14 ani, părinții mei au avut încredere în mine, îmi gătesc singură, îmi fac curat singură, am devenit un om foarte disciplinat, asta înseamnă sportul.

În viitorul apropiat, mă văd evoluând frumos, lucrând ca asistent medical într-un spital de renume din Iași, alături de un băiat serios și stabil, ca mine. Îmi doresc foarte mult să am o familie, minim 2 copii, eu provenind dintr-o familie cu trei copii, deci știu cât de minunat este”, a menționat Andreea Așchipoaei.
Comentarii
Adauga un comentariu