Eveniment-Social

Asociatia Om Bun a lansat editia a doua a proiectului „Activand ca voluntar devii Om Bun”

Publicat: 21 iul. 2017
1

Asociatia Om Bun a lansat proiectul „Activând ca voluntar devii Om Bun – Editia a II-a”, finantat din fondurile Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi, care se va desfasura în perioada 17 iulie – 17 septembrie 2017.

Proiectul respecta al treilea obiectiv al Strategiei Europene în domeniul tineretului, si anume promovarea solidaritatii între tinerii din societate prin accentuarea unor domenii precum incluziunea sociala, voluntariatul si încurajarea unei relatii ecologice cu lumea înconjuratoare.

Scopul proiectului este promovarea voluntariatului în rândul tinerilor ieseni si totodata, cresterea numarului de tineri implicati ca voluntari în cadrul ONG-urilor din Iasi. Ne propunem ca cel putin 80% din grupul tinta sa fie tineri care provin din familii monoparentale, care au un nivel socio-economic scazut, tineri din comunitati marginalizate, cu risc de esec scolar sau cu acces redus la informatii si cunostinte.

Astfel se doreste o dezvoltare a infrastructurii pentru voluntariat din perspectiva echilibrarii cererii si ofertei de voluntari si totodata o constientizare cât mai extinsa a tinerilor cu privire la valoarea voluntariatului pentru comunitatea locala, cu privire la beneficiile la nivel individual ale celor care se implica voluntar si cu privire la potentialul voluntariatului ca forma de responsabilitate sociala care poate fi asumata, atât la nivel individual cât si la nivel institutional.

Adauga un comentariu