National

Asociatia pentru Implementarea Democratiei: Asistam la o sfidare la adresa romanilor. Act de discriminare

Publicat: 15 dec. 2015
1

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) protesteaza vehement fata de hotararile luate astazi in Parlamentul Romaniei prin care au fost adoptate atat Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, cat si Legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor.

In acest moment de restrangeri bugetare, atat in sectorul public, cat si in cel privat din Romania, AID considera ca hotararile luate azi sunt un gest de sfidare a cetatenilor Romaniei.

Citeste si RUSINE. Parlamentarii si-au votat pensiile speciale inainte de Sarbatori – UPDATE

„Consideram normal ca pensiile membrilor Parlamentului sa fie calculate la fel ca pensiile tuturor romanilor, caci toate fiintele umane sunt egale in demnitate si in drepturi. Asistam astazi la o sfidare a drepturilor omului si la un act de discriminare.

AID este organizatia care considera Parlamentul institutia suprema in arhitectura democratiei statului roman si a fost si va fi alaturi de Parlament pentru a ii intari autoritatea si rolul in raport cu Guvernul si celelalte institutii, astfel incat interesele cetatenilor sa fie cat mai bine reprezentate.

Citeste si Legea privind pensiile alesilor locali, RAPORT FAVORABIL din partea Comisiilor de specialitate din Senat

Dar astfel de decizii pun in pericol un intreg demers comun de credibilizare a institutiei Parlamentarului si a rolului acestuia, fiind de natura sa trezeasca in randul cetatenilor, care le-au incredintat votul parlamentarilor, pentru un mandat, doua sau trei, resentimente si furie justificate”, transmit reprezentantii AID.

De asemenea, AID atrage atentia si asupra unui alt proiect de lege care priveste pensiile alesilor locali. Inca din 10 noiembrie, legea a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor si urmeaza sa ajunga la vot final, in Senat, camera decizionala in acest caz. Si aceasta lege pare ca va avea aceeasi „soarta”: in detrimentul si spre sfidarea cetatenilor Romaniei, in conditiile in care pensia medie in Romania este de 890 de lei.

Citeste si Conditiile in care alesii locali isi pierd mandatul, modificate de senatorii juristi

Adauga un comentariu