National

Aspazia Cojocaru de la CCR, pazita non-stop de SRI

Publicat: 30 aug. 2012
1
Judecatorul Aspazia Cojocaru de la Curtea Constitutionala este pazita non-stop de ofiterii antiteroristi de la SRI. Masura a fost luata dupa amenintarile pe care judecatorul le-a primit in ultima perioada, potrivit dcnews.ro.
Aspazia Cojocaru a inceput sa se teama pentru propria viata. Judecatorul CCR are paza permanenta de la brigada antitero a Serviciului Roman de Informatii. Cererea pentru paza judecatorului a fost formulata de procurori si  ar putea dura pana la incheierea cercetarilor referitoare la amenintarile pe care aceasta le-a primit.
Judecatorul Aspazia Cojocaru declara ca: „Am ajuns sa primesc scrisoare cu cruce neagra. (…) Din informatiile pe care le am, cunosc ca amenintarile cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice”. Explicatie a amenintarii: „Sunt interese mari in spate, ale unor oameni care nu vor sa piarda. Cei care au procedat in felul in care au facut-o … Hmmm!… Stiau ca incalca legea, dar nu s-au gandit ca pot fi opriti. Iata ca in tara asta exista institutii si oameni care-si fac datoria si apara legea”.
In urma anchetei declansate pentru prinderea celor care au amenintat-o pe Aspazia Cojocaru, Laura Codruta Kovesi a explicat ca a fost identificata imprimanta pe care au fost tiparite documentele trimise amenintarile la sediul CCR.  „A fost identificata imprimanta pe care s-au tiparit documentele respective. Este vorba de plicul care a fost imprimat si care a fost trimis la CCR. Plicul a fost imprimat in alta parte”, a precizat procurorul general.
Comentarii
Adauga un comentariu