Medicamente

Aspirina ar putea sa tina la distanta cancerul

Publicat: 31 dec. 2010

Cercetatorii de la Unversitatea Oxford au gasit o metoda noua si neasteptat de eficienta pentru a-i ajuta pe oameni sa evite aparitia oricarei forme de cancer: administrarea zilnica, pe termen lung, a unei cantitati mici de aspirina.

Cantitatea zilnica ce ar trebui luata este de 75 mg, timp de cel putin cinci ani. Astfel, dupa aceasta perioada, riscul de cancer gastrointestinal scade cu 54%, iar cel de cancer la prostata scade cu 10%, daca luati aspirina in doza recomandata timp de 20 de ani.

Tot dupa 20 de ani de administrare, riscul de cancer pulmonar scade cu 30%, iar cel de cancer colo-rectal cu 40%. Cu 60% scade riscul de cancer esofagian. Autorul acestui studiu este profesorul Peter Rothwell, de la Universitatea Oxford si spitalul John Radcliffe. 

Aceste efecte benefice, spune el, nu au fost mentionate pana acum de nimeni. Tot ceea ce s-a afirmat a fost ca aspirina previne accidentul vascular cerebral si infarctul. Studiile nu au aratat existenta unei diferente intre femei si barbati in privinta efectelor benefice ale aspirinei. Cei batrani, insa, au avut de castigat mult mai mult de pe urma utilizarii zilnice a aspirinei decat cei tineri.

Astfel, medicamentul anti-cancer vine de unde nimeni nu se astepta vreodata: de la banala aspirina. Studiile au fost efectuate pe o perioada lunga de timp si au inclus 25.000 de pacienti, informeaza Gizmodo.loading...

Adauga un comentariu