Stiri medicale

Aspirina si cafeaua, cel mai bun remediu impotriva mahmurelii. Vezi cand trebuie luate

Publicat: 25 ian. 2011

Leacurile care promit sa combata mahmurela sunt diverse, insa cercetatorii americani sustin ca l-au descoperit pe cel mai bun. Un studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Thomas Jefferson din Philadelphia, arata ca substantele antiinflamatorii si cafeina din cafea pot combate efectele nedorite ale consumului de alcool.

Dr. Michael Oshinsky, autorul studiului, a indus soarecilor de laborator dureri de cap, folosind cantitati mici de etanol. Apoi le-a dat doze diferite de cafeina si medicamente antiinflamatoare. Soarecii nu erau deshidratati, eliminandu-se astfel teoria conform careia cafeina nu ar trebui folosita in cazul mahmurelii pentru ca poate duce la deshidratare.

Mituri despre mahmureala 

Una dintre cauzele care produc mahmureala este o substanţă chimica numita acetat, iar cafeina si substantele antiinflamatorii reduc si blocheaza efectele acesteia. Profesorul Oshinsky afirma ca cel mai optim moment in care ne putem trata de mahmureala este la patru ore dupa ce am consumat alcool, deoarece acela este momentul in care nivelul de acetat incepe sa creasca.

Cu toate acestea, exista specialisti care afirma ca substantele antiinflamatorii pot cauza disconfort gastric, dupa consumul de alcool, deoarece acestea obosesc ficatul mai mult, mai ales ca acesta se afla deja in procesul de a elimina alcoolul consumat.

Citeste si:

Efectele adverse ale alcoolului 

Cand ne face bine un pahar de vin loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit