Actualitate

Asta ar putea fi sfarsitul carierei! Zi decisiva pentru Laura Codruta Kovesi

Publicat: 08 mai 2019
1

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua in discutie, miercuri, doua rapoarte intocmite de Inspectia Judiciara cu privire la savarsirea unor abateri disciplinare de catre fostul procuror-sef al DNA Laura Codruta Kovesi.    

Discutarea celor doua rapoarte, intocmite de Inspectia Judiciara in cursul anului 2018, a fost amanata de mai multe ori, ultima data pe 27 martie.

Una dintre actiunile disciplinare se refera la manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu. In cadrul unei sedinte de lucru, fosta sefa a DNA ar fi avut astfel de manifestari, asa cum rezulta din inregistrari audio aparute in spatiul media la data de 18 iunie 2017, potrivit Inspectiei Judiciare.

Un liberal ARUNCA bomba: USR a platit sondajul care o da pe Laura Codruta Kovesi favorita la prezidentiale

„In concret, procurorul-sef al DNA s-a exprimat in sensul combaterii efectelor negative in planul imaginii si credibilitatii institutiei, generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgenta a unor dosare 'cu ministri', de impact mediatic, si-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv si general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 si a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al Curtii, inducand ideea in cadrul opiniei publice ca unul dintre criteriile in functie de care se prioritizeaza solutionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora si calitatea oficiala a persoanelor cercetate”, arata IJ.

De asemenea, Kovesi a folosit fata de colegii procurori un ton superior si agresiv, inadmisibil in raport cu standardele minimale de etica si deontologie ale unui magistrat, de natura a genera in randul opiniei publice un sentiment de indignare si un dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor suprematiei Constitutiei si a legilor, precum si a impartialitatii procurorilor, sustinea Inspectia Judiciara.

Comentarii
Adauga un comentariu