Titlurile zilei

Asta da aroganță! O ieșeancă și-a asigurat o pereche de pantofi pentru suma de 5.000 de euro. „Bijuteriile” Louboutin au fost cumpărate cu o sumă mult mai piperată

Publicat: 20 oct. 2021
Andrei Postelnicu, broker de asigurări, în studioul BZI LIVE, blănuri și bijuterii
A crescut numărul ieșenilor care își asigură blănurile, bijuteriile, costumele sau pantofii scumpi. Potrivit lui Andrei Postelnicu, broker de asigurări, clienții plătesc 170-200 de euro, pe an

A crescut numărul clienților din Iași care își asigură bunurile speciale precum blănuri, bijuterii, costume Armani și Gucci sau pantofi Louboutin. Specialiștii în asigurări spun că plătesc anual, pentru primele de asigurare, între 170 și 200 de euro, pe an, pentru riscuri precum furtul, incendiile sau inundații

Tot mai mulți clienți din Iași vor să asigure bunuri speciale cum sunt blănurile, bijuteriile, costumele sau pantofii de la branduri cunoscute precum Armani, Gucci sau Louboutin. Potrivit specialiștilor din domeniul asigurărilor, numărul celor care încheie polițe pentru aceste bunuri a crescut în ultimii ani cu 30 la astă.

„Într-adevăr, sunt persoane care își asigură și bunuri speciale. Blănuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte prețioase, din aur. Se pot asigura în anumite condiții, în baza unei evaluări prealabile. De exemplu, o doamnă și-a asigurat bunuri speciale de 10.000 de euro, cum ar fi 5 bijuterii de 1.000 de euro/fiecare și 5 blănuri de 1.000 euro/fiecare. Asigurarea trebuie să plătească 170-200 euro/an pentru această acoperire. Riscurile acoperite sunt furtul, incendiile și inundațiile. O altă clientă și-a asigurat pantofii Louboutin pentru 5.000 de euro, suma asigurată, iar un alt client, bunuri speciale precum ținutele vestimentare, de la diverse firme cunoscute ca Armani sau Gucci”, susține Andrei Postelnicu, partener al Destine Broker de Reasigurare, cu peste 12 ani de experiență în acest domeniu.

Andrei Postelnicu, broker de asigurări: „Pentru bunuri speciale trebuie să existe alarmă, seif încastrat în perete”

Specialistul mai spune că o condiție esențială pentru acoperirea riscului de furt pentru obiecte de preț este existența unui sistem funcțional de alarmare anti-efracție, în caz contrar riscul de furt nefiind acoperit. Mai mult, ofertele privind asigurarea și suma asigurată depind de fiecare companie în parte.

„De exemplu, un domn care are mai multe costume, iar unul dintre ele costă 6.000 de euro, Armani, nu poate încheia asigurarea pentru această sumă, ci numai pentru 1.000 de euro/ bucata, suma asigurată. Depinde foarte mult de compania de asigurări, iar la firma unde au clienții asigurările, acestea sunt ofertele. În cazul încheierii unei asigurări pentru bunuri speciale trebuie să existe alarmă, seif încastrat în perete. În Iași putem observa că sunt tot mai mulți clienți care își asigură astfel de produse”, mai spune Andrei Postelnicu, partener al Destine Broker de Reasigurare, cu peste 12 ani de experiență în acest domeniu.

Un tânăr din Iași și-a făcut o asigurare de viață de 600.000 de euro.

Clienții care își asigură blănurile, bijuteriile, costumele Gucci sau Armani și pantofii Louboutin primesc despăgubiri de zeci de mii de euro

În cazul unui furt, incendiu sau inundații, firmele de asigurări plătesc despăgubirile în câteva zile, dacă sunt urmați toți pașii, potrivit lui Andrei Postelnicu.

„Avem și cazul unui hoț care a intrat într-un apartament de la parterul unui bloc prin geamul de la baie. Hoțul a furat un laptop și adidași în valoare de 6.000 de lei. Clientul a fost despăgubit. În cazul acestor asigurări de bunuri speciale sunt excluse de la asigurare mobilierul, tablouri, sculpturi, și obiecte de artă asemănătoare cu valoare istorică sau de patrimoniu. La fel este și în cazul hârtiilor de valoare, (registre, titluri, acte, manuscrise, mărci poștale, colecții, alte hârtii cu valoare artistică), titlurile de credit, banii precum și alte documente de valoare (documente de identitate, diplome de studii și alte asemenea).

Se pot asigura și bunurile din locuință, dar se asigură bunurile gratuite în limita a 10 la sută din suma asigurată la clădire. Dacă ți-ai asigurat un apartament de 50.000 de euro, unii asigurători își asigură și bunurile gratuit în limita a 5.000 de euro. Dacă vorbim de bunuri, ne referim la electronice, electrocasnice, mobilier, încălțăminte, draperii, covoare. E vorba de asigurarea facultativă pentru locuință”, mai spune Andrei Postelnicu. Reporterii „BZI” au prezentat într-o ediție anterioară și situația clienților City Insurance după ce firma a intrat în faliment.

Comentarii
 • BUN BRAVO

  ASA DA

  IN IASI SE CASTIGA FOARTE BINE, EU CASTIG 16.000 DE EURO LA PRIVAT LUNAR.

  LA FEL AS ASIGURA SI EU, AM CASCO LA UN MERCEDES DE 120 000 EURO CUMPARAT IN 2019

  CINE NU VREA NU ARE BANI IN IASI SAU LENESII

 • @LA MUNCA….daaaa, se castiga bine in Iasi….si eu castig circa 15.000 euro la privat…..asigurari, FULL CASCO…tot ce este necesar….. Asta e! Cine poate, oase roade!

 • Astia de lucrati pe 15 , 20 mii pe luna (poate pe Luna nu pe pamant) aveti timp sa stati sa va laudati pe aici?? mai taiati din ele da-le draq !!! hai ca m-am distrat

Adauga un comentariu