Local

Asta da GROZAVIE! Tot mai multe femei vin la Iasi sa ramana INSARCINATE! Dupa ce se asigura ca totul a iesit cum trebuie, pleaca peste granite

Publicat: 16 iul. 2019
1

@ Medicii ieseni care trateaza infertilitatea sunt luati cu asalt @ Zeci de cupluri venite din strainatate se inghesuie sa primeasca servicii de fertilizare in vitro @ Acestea sustin ca in Iasi preturile sunt de trei-patru ori mai mici, medicii sunt mai comunicativi si serviciile mai de calitate @ "Avem pacienti care vin in Iasi tocmai din America", spune un medic @ Cati straini au deja copii cu ajutorul medicilor ieseni? @ Cate tari au auzit de serviciile din Iasi?

Lunile iulie si august vor fi cele mai aglomerate pentru medicii care trateaza infertilitatea. Zeci de straini si-au facut programare din timp pentru a veni la Iasi in vederea inceperii procedurilor de fertilizare in vitro (FIV). Medicii ieseni sunt luati cu asalt de catre cuplurile mixte formate dintr-un membru roman si unul strain, sau chiar straini, care doar au auzit despre serviciile de calitate oferite de medicii ieseni in materie de FIV.

Principala motivatie a celor care aleg serviciile medicale din Romania si nu pe cele din strainatate este faptul ca aici preturile sunt de trei-patru ori mai mici. Pe langa acest aspect deloc de trecut cu vederea, pacientii sustin ca in Romania doctorii sunt mult mai sociabili, explicandu-le fiecare procedura pe intelesul lor, si ca lista de asteptare este mult mai scurta.

La final de vara sunt cele mai multe cereri

Medicii ieseni care trateaza infertilitatea se bucura de un real succes si pot confirma cu mandrie ca, anual, o medie de 30-50 de copii se nasc in strainatate, in urma fertilizarii in vitro la Iasi. Este vorba despre cupluri care vin special din strainatate, pentru a beneficia de serviciile FIV din Iasi si care calatoresc din America, Suedia, Grecia, Italia, Slovenia si Ucraina. Chiar daca se afla la distanta, medicii ieseni au gasit o solutie pentru a incepe procesul inca de cand cuplul se afla in strainatate. Astfel, dupa o discutie cu medicul, pacientii sunt indrumati sa faca o serie de analize care vor fi trimise ulterior pe e-mail. Aceasta strategie scurteaza timpul de asteptare, astfel incat, intr-un concediu in Romania, cuplul isi poate indeplini visul de a avea un copil.

"Avem extrem de multi pacienti veniti din strainatate, care apeleaza la serviciile noastre. Motivele sunt mai mereu aceleasi, fiind vorba despre faptul ca in Iasi costurile sunt mai mici comparativ cu cele din afara tarii, ca medicii sunt mult mai comunicativi si ca sansele de reusita in privinta unor procedee facute corect sunt mult mai mari. Pacientii vorbesc unii cu altii si, practic, informatiile despre serviciile noastre se raspandesc considerabil. Cu cat avem mai multi pacienti multumiti, cu atat mai multi posibili pacienti vom avea. In ultimele doua luni ale verii, cand in general romanii plecati in strainatate se intorc acasa, avem cele mai multe cereri. Cel mai mare numar de sarcini am obtinut pentru femei plecate in Anglia, si am ajuns la numarul de 15 copii", spune Adrian Bors, medic specialist obstetrica-ginecologie, supraspecializare in tratarea infertilitatii si medicina reproductiva.

Procedura este simpla, spune medicul. Dupa ce pacientii au trimis analizele pe e-mail, intr-un concediu in Romania se vor efectua procedurile aferente FIV si in cel mai scurt timp posibil si util, in loc de o liniuta vor aparea doua, care vor vesti nasterea pruncului mult asteptat.

Vezi si: Incredibil! Sute de cupluri au calcat pragul acestui medic! Pacientii cred ca face miracole! "Avem si tratamente gratuite" FOTO

Republica Moldova, bagata la suspiciuni

Vestea serviciilor de calitate si a standardelor europene respectate si aplicate la Iasi a convins si moldovenii ca trebuie sa apeleze la serviciile prestate de medicii ieseni. Este binecunoscut faptul ca amploarea curentului FIV a aparut mai intai in Republica Moldova si ca sute de romani alegeau sa mearga acolo, fiind raspandita informatia ca serviciile de inalta calitate asigura cu succes o sarcina. Ce se intampla totusi, ca din ce in ce mai multi moldoveni aleg sa faca fertilizare in vitro in Iasi? Raspunsul este confirmat de medicii ieseni care au primit diverse opinii de la pacienti si anume ca in Republica Moldova, la ora actuala, exista suspiciuni asupra ovocitelor care raman in urma procesului de fertilizare in vitro. Astfel, cuplurile considera ca ovocitele ramase in urma unui tratament pentru un pacient se utilizeaza pentru altii. Desi preturile sunt similare si le-ar fi mult mai simplu sa nu se deplaseze si sa faca acest tratament in orasul natal, moldovenii se indreapta catre Iasi.

Vezi si: Miracol la Iasi! Timp de noua ani a suferit de infertilitate! Cand isi pierduse speranta, a nascut GEMENI, in ani diferiti! Sunt doar sase cazuri, la 15 ani!

"Cred ca este vorba despre siguranta si profesionalismul pe care il ofera clinica din Iasi. Moldovenii au incredere mai mare ca in Romania aceste procedee se fac de calitate, conform standardelor europene. Pentru a nu lasa loc de suspiciuni, clinica din Iasi face rapoarte constant, pentru a justifica fiecare actiune implicata in proces. Eu, ca medic, merg periodic la o clinica in Chisinau, de unde aduc la Iasi 20-30 de cupluri. Aici, avem toate conditiile necesare pentru a nu dezamagi", incheie dr. Adrian Bors.

Comentarii
  • Ha Ha Ha!!!! Ce texte aveți în voi….Ha Ha Ha!
    Reușita fertilizării e importantă și, aceasta e foarte mare în Republica Moldova…căutați-la pe prof Moshin….
    La Iași d-le Borș căci, eu te cunosc de rezident și, mi-e greu sa-ți spun doctor…., nu știu dacă o va egala vreodată pe cea de la Chișinău?!
    Sugces….

Adauga un comentariu