Actualitate

Asta ii innebuneste cel mai tare pe ieseni. Zeci de mii de oameni sunt afectati

Publicat: 30 aug. 2015
1

@ Curg reclamatii peste reclamatii din partea iesenilor care se arata total nemultumiti de felul in care sunt tratati in calitate de clienti ai acestei companii @ Zeci de mii de persoane sunt afectate din cauza problemelor tot mai grave care apar zilnic in retea @ Lipsa investitiilor in infrastructura cumulata cu cresterea uriasa a numarului de clienti a adus profituri uriase pentru companie, dar multi nervi si pagube pentru ieseni

In contextul unor scumpiri regulate a energiei electrice, clientii E.ON sunt total nemultumiti ca infrastructura de distributie si transformatoarele nu au beneficiat de investitii de zeci de ani, iar asta face ca avariile si intreruperile sa apara constant. Acest lucru se intampla mai ales in comunele invecinate Iasului, acolo unde au fost construite sute, chiar mii de case in ultimii ani, ceea ce duce automat la un consum mult mai ridicat de energie electrica. Iesenii sustin ca, in unele zone, intreruperile sunt atat de dese incat pot fi numarate cu usurinta cate 20 – 30 de avarii saptamanal. Asa este si cazul comunei Tomesti, acolo unde penele de curent nu mai contenesc de aproape doi ani de zile.

„Am cerut si am tot cerut celor de la E.ON sa faca ceva pentru ca se intrerupe mult prea des curentul la noi. Nu se intampla de azi de ieri, sunt deja ani de cand sunt cate 10, 20 sau 30 de pene pe saptamana. Chiar si intr-o zi poti sa ai zece intreruperi, depinde. Ne-am si saturat sa sunam la ei sa le spunem ca se intrerupe lumina, sa auzi acelasi text «vom trimite o echipa sa rezolve problema». De asta am mers la protectia consumatorilor, am apelat si la presa pentru ca din partea E.ON nu avem nimic. Baiatului meu i s-a ars calculatorul de la socurile de curent, asta cine plateste, pentru ca E.ON cu siguranta nu! Ei au luat monopolul si nu au investit nimic, la noi in Tomesti e nevoie neaparat de un transformator pentru ca in felul asta o sa pice toata reteaua de curent”, spune Calin Balan, iesean ce locuieste in zona Tomesti. Chiar si reprezentantii Primariei Tomesti au reclamat in urma cu doua luni faptul ca mai multe camere video de supraveghere s-au stricat din cauza socurilor de energie electrica.

Profitul urias al nemtilor, facut pe spinarea moldovenilor

Intreruperile neanuntate de energie reprezinta principala reclamatie depusa la oficiile pentru protectia consumatorilor de catre iesenii ce locuiesc in Zona Metropolitana Iasi: Aroneanu, Tomesti, Miroslava, Valea Lupului etc. Numai anul trecut, circa 150 de reclamatii au fost depuse de ieseni impotriva E.ON Moldova, privind atat intreruperile neanuntate cat si facturile inexplicabil de mari primite de consumatorii casnici. E.ON Energie a preluat in 2005 Electrica Moldova, iar doi ani mai tarziu, compania s-a separat in E.ON Moldova Distributie si E.ON Moldova Furnizare. In momentul privatizarii Electrica Moldova, una dintre conditii era ca germanii sa faca investitii de circa 100 milioane euro in infrastructura. Nu se stie exact cat din aceasta suma a fost investita cu adevarat, insa cert este ca reteaua electrica si transformatoarele, majoritatea vechi de zeci de ani, inregistreaza zeci de avarii anual.

E.ON este una dintre cele mai profitabile companii din Romania, tinand cont ca vreme de multi ani a fost singurul furnizor de energie electrica si gaze naturale din judetele Moldovei. Anual, cifra de afaceri a companiei cu capital german este de aproape 700 milioane lei, iar aproximativ 90 milioane lei reprezinta profitul anual al companiei.

Comentarii
Adauga un comentariu