Actualitate

Asta inseamna deontologie?! Ziarul de Iasi merge la doua capete: unii cu Bodea, altii il sustin pe Chirica – FOTO

Publicat: 16 mai 2016
Practicile murdare ale „deontologilor” de la Ziarul de Iasi ies din nou la iveala in aceasta campanie electorala. Gazeta lui Toni Hritac a facut o campanie puternica pentru PNL si candidatul lor la Primarie, Marius Bodea (Ziarul de Iasi primind sume foarte mari de bani de la Aeroport), dar acum cand vede ca Mihai Chirica ar putea castiga fara emotii fotoliul de primar, „deontologii” isi cauta tot felul de alibiuri. Asa se face ca in timp ce redactorul sef Toni Hritac il sutine vehement pe Marius Bodea, directorul Dan Radu cauta tot felul de prilejuri sa se afiseze, in locuri publice cu primarul Mihai Chirica. Dovada sta si o poza facuta de Dan Radu cu edilul Iasului la Gala Premiilor Industriei Regionale de IT&Outsourcing PIN 2016, la Iasi. Si uite asa incearca Ziarul de Iasi sa se apropie de Chirica, jucand ca intotdeauna de altfel la doua capete: Toni Hritac cu Marius Bodea si PNL, iar Dan Radu cu Mihai Chirica si PSD. Si uite asa, oricine va castiga, „deontologii” de la Ziarul de Iasi spera sa aiba o usa deschisa la Primarie.
 

Acum, Dan Radu este manager la firma Eurolink Promotion. Aceasta firma a fost infiintata in anul 2013, este neplatitoare de TVA si nu a avut pana acum activitate comerciala. Dan Radu i-a promis acum actualului primar ca-i poate face campanie si diferite intrari la Bucuresti, prin intermediul unui prieten de-al lui, asociat intr-o firma din capitala.
 

Au ingropat o firma si au dat tepe la banci
De altfel, ce sa te astepti de la niste personaje fara coloana vertebrala? Toti oamenii din conducerea Ziarului de Iasi sunt implicati in tot felul de scandaluri, au falimentat firme si au dat lovituri incredibile din banii publici. Este de notorietate cazul firmei Verdict SRL. Aici „deontologii” s-au ales cu banii, iar o banca comerciala s-a ales deocamdata cu paguba. Imediat dupa ce firma redactorului-sef de la Ziarul de Iasi, Toni Hritac, a dat faliment, au iesit la iveala multe din afacerile facute prin intermediul acestei societati comerciale. Este vorba despre SC Verdict SRL ai carei asociati au fost o buna perioada de timp Toni Hritac si Dan Radu, fost redactor-sef la Monitorul, in prezent Ziarul de Iasi. Primul bilant facut dupa declararea insolventei a scos la lumina gaura imensa din conturile societatii comerciale. Firma s-a indatorat in ultimii ani prin gajarea patrimoniului, iar falimentul a fost provocat chiar de creditele impovaratoare contractate de la UniCredit Tiriac Bank. 
Pentru Hritac si Dan Radu nu este nicio problema deoarece cei doi au ramas cu bani in conturile personale. De aceea putem spune ca au fost smecheri. Cei doi au incasat fiecare cate 320.000 euro dupa ce si-au vandut partile sociale pe care le detineau la Verdict SRL, iar acum firma falimentara are datorii de circa 800.000 euro catre o banca comerciala si bugetul local. Astfel, UniCredit Tiriac Leasing s-a inscris la masa credala a firmei sperand sa recupereze nici mai mult nici mai putin decat 3.192.367 lei. Firma detine niste spatii comerciale in municipiul Iasi si s-ar parea ca nu si-a platit taxele si impozitele pe bunurile imobile respective. De aceea Directia Economica si de Finante Publice Locale a declarat ca are de recuperat de la SC Verdict SRL taxe si impozite neachitate in valoare de 40.241 lei.
(Alexandru Lazescu) 
Pe data de 10.10.2008, Toni Hritac si Dan Radu au cesionat catre SC Oted Grup SRL partile sociale pe care le detineau la SC Verdict SRL. Pentru cele 10 parti sociale detinute de fiecare au primit de la Oted Grup cate 310.000 euro. Este clar ca firma nu ar fi reprezentat niciun interes pentru nimeni daca nu ar fi avut in patrimoniu cele doua spatii comerciale. Patronii de la Oted Grup, familia Vidrascu, au platit cash suma de 620.000 euro achitata lui Hritac si Dan Radu. Dupa aceea insa firma a contractat o serie de credite de la UniCredit Tiriac Leasing pentru a-si continua activitatea. Pentru a cerceta modul in care s-a „privatizat” SC Alimentara SA, Directia Nationala Anticoruptie a inregistrat dosarul penal nr. 25/p/2006. DNA nu a dat publicitatii nicio solutie in acest dosar. 
Tunuri si la Bucuresti
Acesti asa zisi deontologi au dat tunuri serioase si la Bucuresti. De exemplu, Andi Lazescu si Dan Radu au ocupat posturi importante in conducerea Televiziunii Romane (TVR). Mandatul lor s-a remarcat prin faptul ca au achizitionat pe milioane de euro seriale sud-coreene, cu audienta zero (!). Si uite asa, si de asta nu mai are acum TVR-ul bani ca sa cumpere drepturile pentru Campionatul European de Fotbal din 2016, ca bugetul televiziunii s-a dus pe seriale cu o audienta zero. Bineinteles, ca niste profesionisti, Andi Lazescu si Dan Radu au comandat apoi un control de la Finante, pentru a-si acoperi urmele. Directia Nationala Anticoruptie ar trebui sa verifice totusi cum au fost acoperite de inspectorii de la Fisc, golaniile facute de Andi Lazescu, in fruntea TVR. Acestia sunt oamenii care conduc Ziarul de Iasi! Asa inteleg ei deontologia. Unii merg cu Bodea si incaseaza sume uriase de la Aeroport, iar ceilalti se gudura pe langa Mihai Chirica, constienti fiind de faptul ca social-democratul are cele mai mari sanse sa devina primarul Iasului.

In plus, nu trebuie uitat faptul ca toti acesti oameni l-au sustinut tot timpul pe fostul primar Gheorghe Nichita si au scris despre neregulile comise de el la Palatul Roznovanu abia dupa ce a edilul a fost ridicat de procurorii DNA. 

Comentarii
  • Ziarul de Iasi merge in primul rand cu Blajut (cel care anunta ca vrea sa transforme Iasul intr-un centru catolic). Toate mesajele si opiniile lui Blajut sunt scrise de Catalin Onofrei.

  • Pai ei sunt deontologi, da, pt ca sunt netutri politic. Asta inesamna sa fii obiectiv. Ei zic si de unii si de altii. Nu ca voi care ati batut palma cu Chirica v-a promis ala marea cu sarea si-l ridicati in slavi in fituica voastra de ziar si la toti inamicii lui politici inventati zilnic numai prostii. Sunteti atat de limitati ca singuri va dati in cap cand scrieti ca aia nu sunt deontologi ca scriu si de unii si de altii :)) Vai si amar de voi.

    • A fost sluga lui Nichita, ca si ceilalti „socialdemokrati” cu fotolii in primarie si in pesede. I-a pazit gagica nonstop si banii spaga la partid. Pesedistilor statatori pe scaune oriunde li se face greatza de cetateni. Pentru ei cetateanul e un nimeni. Se considera cu sange albastru desi, direct sau indirect, au supt din mierea pecereului. Sunt de toate orientarile, mai putin de stanga. Ei reprezinta noua burghezie, de partid si de stat si se acopera/ajuta unii pe altii…

  • Serialele coreene au avut audienta chiar foarte buna. Lucrul a fost confirmat si de faptul ca au fost difuzate si de alte televiziuni seriale coreeene.

Adauga un comentariu