News Flash:

Astazi alesii locali decid modificarea bugetului

7 Martie 2005
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
•Prima modificare a bugetului local, stabilirea regulamentului de functionare a cimitirelor, concesionarea centrului de dializa al Spitalului Parhon si aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru constructia de locuinte sociale •Acestea sunt principalele puncte pe ordinea de zi a sedintei ordinare de Consiliu Local •Tot astazi, consilierii vor pune in discutie infiintarea Politiei comunitare

Consiliul Local (CL) Iasi se intruneste astazi in a doua sedinta ordinara din acest an. Initial, plenul CL avea planificata intalnirea lunara pe 28 februarie. Din cauza deplasarii primarului Gheorghe Nichita in Franta pentru o vizita in orasul infratit Villeneuve d'Asq, sedinta CL pentru luna februarie a fost convocata pe 7 martie. Oricum, municipalitatea se asteapta la o sedinta usoara, fara dezbateri furtunoase. Ordinea de zi a sedintei cuprinde 58 de proiecte de hotarare, in majoritatea lor aprobari de planuri urbanistice de detaliu (PUD) necesare pentru autorizatiile de constructie. "Nu cred ca va fi o sedinta cu probleme, fiindca avem multe raspunsuri la solicitarile cetatenilor, respectiv PUD pe terenuri private. Acestea nu au intrat in sedinta din luna ianuarie pentru ca a fost nevoie de cele 30 de zile de afisare publica", a declarat Lacramioara Vernica, secretarul Consiliului Local.

Proiecte de anvergura

Alaturi de punctele usoare, care sunt aprobate de obicei la foc automat, ordinea de zi cuprinde prima modificare a bugetului local, stabilirea regulamentului de functionare a cimitirelor, concesionarea centrului de dializa al Spitalului Parhon si aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru constructia de locuinte sociale. De asemenea, la nivelul municipalitatii vor fi formate comisii de sprijinire a infiintarii Politiei comunitare. Astfel, comisia de ordine publica va avea caracter consultativ si va controla si propune imbunatatiri ale activitatii. Pe de alta parte, astazi va trebui decis si cine va forma comisia de testare a viitorilor politisti comunitari. Regulamentul de functionare a Politiei comunitare nu a putut intra in sedinta de astazi, proiectul urmand procedurile impuse de legea transparentei. Practic, proiectul trebuie publicat timp de 30 de zile, populatia municipiului putand aduce sesizari si obiectii la acesta. De altfel, primaria a publicat pe site-ul propriu mai multe proiecte ce trebuie supuse dezbaterii publice. Printre acestea se afla regulamentul de strangere si punere sub adapost a cainilor comunitari sau amenajarea unei gradini japoneze la Iasi.

Primaria uneste serviciile de asistenta sociale

Municipalitatea a hotarat ca toate compartimentele subordonate care se ocupa cu asistenta sociala sa fie coordonate unitar. De aceea, in sedinta de astazi a Consiliului Local va fi supus aprobarii regulamentul de functionare a Directiei de Asistenta Comunitara (DAC). Noua Directie a fost cuprinsa in organigrama primariei, stabilita in sedinta CL din luna ianuarie. Conform proiectului, DAC cuprinde si coordoneaza toate institutiile de ingrijire sociala aflate in subordinea municipalitatii: Caminul de batrani Sf. Constantin si Elena, Caminul de pensionari Sf. Parascheva, Cantina de Ajutor Social, Directia Crese. In plus, Directia va avea in directa subordonare Serviciul Asistenta Sociala si Autoritate Tutelara (deja existent la nivelul primariei), Serviciul de ajutor social, facilitati, gratuitati, Compartimentul adaposturi de noapte si Compartimentul de asistenta a persoanelor cu handicap grav.
(L.S.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014419 (s)