Eveniment-Social

Astazi, alesii participa la o noua sedinta de Consiliu Local

Publicat: 23 nov. 2011
1

Astazi, de la ora 10.00, este programata o noua sedinta ordinara de Consiliu Local. Unul dintre proiectele care vor fi discutate face referire la vanzarea unui teren din zona Tudor Vladimirescu, in suprafata de 147,7 metri patrati. Primaria vrea sa vanda terenul unei firme care a ridicat pe respectivul amplasament o cladire. Pana acum, societatea Suav Delice, prin administratorul Otilia Claudia Crîsmariu, platea o redeventa de 415 euro anual, contractul fiind incheiat pe durata a 49 ani. Pana la urma, reprezentantii societatii vor sa cumpere terenul. Conform evaluarii facute de primarie, terenul poate fi vandut cu minimum 33.00 de euro. „În baza autorizatiei de construire nr. 709/21.06.2005, pe acest teren concesionarul a edificat o constructie, având regim de înaltime parter si trei etaje, conform procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor nr. 152/06.11.2006. Prin adresa înregistrata la Primaria Municipiului Iasi, societatea Suav Delice SRL solicita cumpararea terenului concesionat. Terenul respectiv, situat în Iasi, bd. Tudor Vladimirescu nr. 46, având în vedere ca nu are destinatie de utilitate publica (…) se impune trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Iasi”, sunt explicatiile edililor in proiectul de hotarare.

In cazul in care proprietarul cladirii nu cumpara terenul scos la vanzare de primarie, va fi organizata o licitatie publica. Astfel, societatea poate sa plateasca redeventa anuala altei persoane fizice sau juridice.

In sedinta de astazi va fi discutat si proiectul ce vizeaza intrarea in legalitate a patronului Iasicon SA, Titel Sinescu. Acesta a construit ilegal un bloc in bd. Tudor Vladimirescu nr. 45A. Cunoscut ca prieten al edilului Gheorghe Nichita, Sinescu a reusit sa finalizeze dosarul pentru a intra in legalitate. „Certificatul de urbanism nr. 2992/19.07.2010 eliberat de Primaria municipiului Iasi in vederea modificarii PUD aprobat cu HCL nr.141/2007 – supraetajare bloc de locuinte B1 pe teren proprietate privata persoana juridica – intrare in legalitate stabileste necesitatea intocmirii unei documentatii de urbanism de tip Plan Urbanistic Zonal. Planul Urbanistic Zonal – Iasi, bd. Tudor Vladimirescu nr. 45A a fost avizat de Comisia de Urbanism in sedinta din 09.02.2011. De asemenea, documentatia contine urmatoarele avize si studii: studiul geotehnic, ridicare topografica avizata de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara; avizul unic al Consiliului Judetean nr. 102/PUZ/2011″, se arata in proiectul de hotarare.

Adauga un comentariu