News Flash:

Astazi este ultima zi

28 Aprilie 2006
889 Vizualizari | 0 Comentarii
Amenzi drastice pentru nedepunerea bilanturilor anuale

•Agentii economici ieseni sunt obligati sa depuna la aceeasi data bilantul anual la Directia de Finante si la Oficiul Registrului Comertului

Agentii economici ieseni sunt obligati in premiera in acest an sa depuna la aceeasi data bilantul anual atat la Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi, cat si la Oficiul Registrului Comertului. Nedepunerea bilantului atrage dupa sine amenzi situate intre 20 milioane lei (2.000 RON) si 300 milioane lei (30 mii RON). Amenda va fi aplicata de Garda Financiara. "La stabilirea acestor sanctiuni a fost avut in vedere scopul instituirii obligatiei de efectuare a publicitatii situatiilor financiare anuale, respectiv acela de a oferi oricarei persoane interesate posibilitatea de a-si forma o imagine fidela a pozitiei financiare, a performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea societatii comerciale", sustin reprezentantii Registrului Comertului. Nedepunerea situatiilor financiare poate duce la dizolvarea societatii comerciale, la cererea Oficiului Registrului Comertului sau a oricarei persoane interesate de firma respectiva. Potrivit dispozitiilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, mai precis articolul 185, administratorii societatilor comerciale au obligatia ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, sa depuna o copie de pe situatiile financiare anuale la Oficiul Registrului Comertului, precum si la Ministerul Finantelor Publice. Data de 30 aprilie reprezinta data limita de depunere a bilanturilor pentru persoanele juridice care aplica reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, inclusiv microintreprinderile, in timp ce 30 mai reprezinta data limita de depunere pentru persoanele juridice care aplica reglementari contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, stabilite prin ordin al Ministerul Finantelor Publice. Este important de stiut ca, incepand cu anul 2007, situatiile financiare anuale se vor depune numai la Oficiul Registrului Comertului.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014377 (s)