Local

Astăzi, polițiștii află dacă șoferul după care au tras aproape 40 de focuri de armă avea discernământ. După urmărirea ca în filme a fost internat la „Socola”

Publicat: 10 sept. 2020
Tânărul după care au fugit polițiștii nu se afla sub influența băuturilor alcoolice
Tânărul după care au fugit polițiștii nu se afla sub influența băuturilor alcoolice

Astăzi, polițiștii află dacă șoferul după care au tras aproape 40 de focuri de armă avea discernământ. După urmărirea ca în filme, oamenii legii l-au dus la „Socola” pentru a stabili dacă acesta este în deplinătatea facultăților mintale. Șoferul nu consumase băuturi alcoolice și avea toate actele în regulă. De aceea, anchetatorii vor să afle de ce a fugit în tot orașul și de ce și-a pus viața în pericol

Polițiștii vor afla astăzi dacă Ionel Bogdan Sitaru era în deplinătatea facultăților mintale în momentul în care a gonit prin tot orașul, vrând să scape de oamenii legii. După incident, tânărul a fost condus la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași pentru o expertiză. El nu se afla sub influența alcoolului și avea toate documentele în regulă. Polițiștii nu înțeleg de ce a fugit tânărul și de aceea vor să vadă dacă nu cumva acesta are o problemă de natură medicală. Totul avea să înceapă în jurul orei 3:00, pe 6 septembrie, în zona Tătărași. Polițiștii de la Secția 4 au observat un autoturism care staționa, având luminile de avarie aprinse.

Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au observat că tânărul nu se exprimă coerent și părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, polițiștii au încercat să-i scoată cheile din contact pentru a nu produce vreun accident în trafic. Nu au reușit, iar tânărul a demarat în trombă.

Zeci de minute polițiștii au gonit pe urmele tânărului teribilist

Imediat oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele. Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după tânărul teribilist. Din cauză că acesta nu a vrut în niciun fel să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase duminică dimineața la Iași. Atât polițiștii, cât și jandarmii au tras cu pistoalele din dotare, iar într-un final, tânărul a fost oprit. Din cauza vitezei și din cauza avariilor suferite de autoturism, tânărul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp. Povestea nu s-a terminat însă aici. A coborât din mașina avariată și a luat-o la fugă. Ulterior a fost prins de polițiști și dus la audieri.

Ionel Bogdan Sitaru a fost testat cu aparatul alcooltest

Tânărul a stat câteva ore de vorbă cu polițiștii. Oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. Având în vedere comportamentul ciudat al tânărului, polițiștii l-au dus la spital pentru a afla dacă acesta se afla sau nu sub influența unor substanțe interzise. De precizat este faptul că la spital Ionel Bogdan Sitaru a primit și câteva îngrijiri medicale.

„Un bărbat în vârstă de 33 de ani a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului «Sf. Spiridon» având o contuzie de umăr drept, plagă înțepată umăr stâng, traumatism cranio-cerebral, contuzii și escoriații. Nu a avut leziuni care să necesite internare în spitalul nostru, de aceea a fost redirecționat către spitalul de Neurochirurgie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Totuși, individul a avut noroc. Aproape 40 de gloanțe au trecut pe lângă el.

Ancheta este făcută de procurorii ieșeni

Tânărul s-a ales cu un dosar penal și este bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj pentru că ar fi vrut să intre de mai multe ori în mașinile de poliție.

„În urma incidentului din noaptea de 5 spre 6 septembrie 2020, a fost înregistrat un dosar de cercetare penală la noi, fiind înregistrat un alt dosar, în paralel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar. Asta, deoarece una dintre părțile implicate are funcția de jandarm, fiind vorba despre o funcție militară. Însă actele de urgență au fost făcute de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Totuși, noi ne vom declina competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, care urmează a decide ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, în cazul în care într-un incident sunt implicați atât militari (persoane cu grad militar), cât și civili, competența de soluționare a dosarului îi revine Parchetului civil care are același grad cu Parchetul Militar. Astfel, urmează ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași să hotărască dacă se impune vreo măsură preventivă în acest caz.

Comentarii
Adauga un comentariu