National

Astazi se da sentinta in cazul lui Klaus Iohannis

Publicat: 21 ian. 2015
1
Instanta suprema este asteptata sa dea miercuri decizia definitiva in dosarul in care presedintele Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, scrie Mediafax. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat in 14 ianuarie contestatia in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulata de Agentia Nationala de Integritate dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI. Instanta suprema a stabilit atunci ca decizia definitiva va fi pronuntata in 21 ianuarie.

Citeste si: Prima declaratie de AVERE a noului presedinte. Uite cu cat s-a MARIT

Reprezentantul Agentiei Nationale de Integritate a cerut instantei admiterea contestatiei ANI, invocand decizia recenta a Curtii Constitutionale, prin care s-a stabilit ca articolul din Legea 161/3003, in baza caruia au fost declarati incompatibili mai multi alesi locali, este constitutional, precizand ca motivarea hotararii nu a fost deocamdata redactata, astfel ca nu se stiu argumentele care au stat la baza deciziei.
Comentarii
  • Si, uite asa, ne trezim, pana la terminarea noilor alegeri prezidentiale, adica vreo 60 zile, cu Calin Popescu Nevesteanu, pardon Tariceanu, presedinte, venind din calitatea lui de Presedinte al Senatului…
    Amara viata pentru liberali: nu reuseste nici unul sa stea la Cotroceni mai mult de 45 zile. Mai intai Flo..ri..cel Antonescu, acum si Iohannis… Nu-i nimic, ajunge Monica Macovei presedinta si, atunci sa vezi belea!

Adauga un comentariu