National

Astazi se desfasoara concursul de titularizare

Publicat: 16 iul. 1999

•Candidatii care nu au achitat diferenta de 115.000 lei pentru inscriere nu vor fi primiti in salilele de examen •Multi dintre concurenti, din mediul rural, ar putea ramine in afara salilor de examen

Astazi se desfasoara concursul de titularizare pentru cele 800 de posturi fiind inscrisi aproape 1.600 de candidati. Problema cea mai mare a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi in organizarea acestui concurs este taxa de inscriere. Initial stabilita la 50.000 lei, aceasta a fost majorata, la sfirsitul saptaminii trecute, de catre MEN, 165.000 lei. Motivul: costurile examenului trebuie asigurata din taxele strinse de la candidati. Luni, ISJ a anuntat marirea, urmind ca pina vineri dimineata candidatii sa achite diferenta de 115.000 lei. Problema este ca foarte multi concurenti provin din mediul rural sau din celelalte orase ale judetului Iasi si nu au aflat de suplimentarea taxei, iar daca nu achita diferenta de 115.000 lei nu vor fi primiti in salile de examen. „Eu stau in Pascani si am aflat ieri dimineata la ora 11 ca trebuie sa mai platesc 115.000 lei in plus. Am reusit, in cele din urma, sa platesc diferenta, pe ultimii metri, dar ma intreb ce-o sa faca un coleg de-al meu care sta in Valea Seaca si nu are telefon, deci nu poate fi anuntat. El s-a inscris, a platit taxa de 50.000 lei si astazi vine linistit la Iasi sa dea examenul. Daca nu are bani la el sa achite diferenta ce face? Este revoltator. Examenul e foarte greu, sintem stresati, nu mai era nevoie si de toata tevatura asta”, ne-a spus Dragos Marcu care sustine examen de titularizare la istorie.
Examenele se vor sustine la Liceul „Mihai Eminescu” si Scoala Sanitara Postliceala. Candidatii care nu au achitat diferenta de 115.000 lei, vor putea sa plateasca aceasta suma la liceele unde dau examen la casierele special trimise de inspectorat. Insa, nu se stie ce se va intimpla cu concurentii care afla astazi dimineata de marirea taxei si nu au bani sa plateasca diferenta.

Simona RELEAloading...

Adauga un comentariu