National

Astazi se incheie simularea examenului de Bacalaureat

Publicat: 21 mart. 2019
1

Simularea examenului de Bacalaureat se va incheia astazi cu proba la alegere a profilului si specializarii, sustinuta doar de elevii claselor a XII-a, arata Ministerul Educatiei Nationale.
Pe 29 martie vor fi afisate rezultatele, potrivit calendarului Ministerului.

Probele au inceput la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali a fost permis pana la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Matematica, prea grea pentru elevi la simularea pentru Bacalaureat: "Am adormit si m-am trezit la sfarsitul examenului"

„Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data”, mai arata sursa citata.

Evaluarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care „asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national”, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli, se mai explica in comunicat.

Rezultatele inregistrate vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si pot fi trecute in catalog in baza unei cereri scrise, depusa de elevi sau de parintii acestora.

Adauga un comentariu