Local

Astazi se poate termina totul! Dezastru total in viata unui cunoscut parlamentar iesean!

Publicat: 27 oct. 2014
1

@ Astazi, cariera politica a unuia dintre cei mai cunoscuti parlamentari ieseni poate lua sfarsit @ Desi a adus mai multi martori prin care sa arate ca este nevinovat, judecatorii i-au respins o proba ceruta cu insistenta

Deputatul iesean Anghel Stanciu ar trebui sa ajunga astazi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este inculpat intr-un dosar extrem de sensibil, care priveste acuzatia de conflict de interese. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Parchetul General si trimis in judecata la finalul anului trecut. In prima faza, Anghel Stanciu a contestat rechizitoriul procurorilor, insa n-a avut castig de cauza. Ulterior, a solicitat audierea mai multor martori, iar instanta de judecata a aprobat interogarea acestora.

In cazul in care va fi gasit vinovat de comiterea infractiunii de conflict de interese, Anghel Stanciu risca sa primeasca pana la 5 ani de inchisoare. Are toate sansele sa primeasca o pedeapsa limitata spre maxim, avand in vedere modul in care a reactionat dupa ce a aflat vestea ca va fi trimis in judecata. Pe aceasta atitudine, are toate sansele sa mearga la puscarie. Problema esentiala este aceea ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pe care il conduce. A fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe baza unui raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Catalin Anghel Stanciu si Eleonara Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008 si in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo. „Stanciu Anghel, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea lui Stanciu Anghel Catalin si Stanciu Eleonora Maria, fiul si nora acestuia, în perioada 15.12.2008 – în prezent, în functiile de referenti în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut, în perioada 15.12.2008 si pana în prezent, de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 de lei”, se arata intr-un comunicat remis de ANI. Una dintre probele in care Anghel Stanciu si-a pus sperante mari a fost un raport de la Curtea de Conturi a Romaniei din perioada 2007/2009. Aceasta proba a fost respinsa de judecatori.

„Toata treaba asta este o chestie inventata. Era normal sa angajez pe cineva in care am incredere. Nu exista nicaieri conflict de interese in statutul deputatilor si senatorilor”, a precizat Anghel Stanciu.

Comentarii
  • SA MEARGA LA PUSCARIE TOATE JIGODIILR CARE AU INTRAT IN POLITICA NE-AU MANCAT BANII PENSIONARILOR CARE PLATIM TAXELE LA TIMP SI TVA 24% CA SA AIBA ACESTI NERUSINATI LUX SI BELSUG .CE A FACUT ACEST FALCOS PENTRU IASI NIMIC .LA MUNCA SILNICA TOTI CEI CARE AU VANDUT BOGATIILE TARII ,AU DISTRUS INDUSTRIA TARI .SI AU TRIMIS TINERII SI FEMEILE IN AFARA ROMANIEI SA SPELE LA CUR ITALIENI .NICI O MILA PENTRU POTLOGARI SI ******* .NU I-A AJUNS CA LUA ASA UN SALAR MARE SI FACILITATI CA PARLAMENTAR A MAI LUAT BANI SI PENTRU FIU SI NORA .SA-TI FIE RUSINE ,SI DIN CATE STIU MAI ESTI SI PROFESOR .

  • Puscarieeeee, porkalaule. Ai bagat in politica si pe incapabiliul de fiutu care te intrece in tot ce este rau.
    Inainte de a merge la gratii mai treci putin pe la Harlau sa iti mai dea Adam o flegma in mancare ca tere iti mai placeau ba chiar lingeai si farfuria.

  • DE ACEEA,TREBUIE ALES ORICINE NUMAI COMUISTII ILIESCIENI-PONTISTI/PLAGIATORI,DRAGNISTI,NU.FARA FAVORURI SEXUALE SI SPAGI,COPII NOSTRI,NU AU NICI O SANSA IN FATA BEIZADELELOR.NUMAI NOI PUTEM SCHIMBA VIITORUL COPIILOR NOSTRI,PRIN VOT RESPONSABIL,SI SA DORIM CU ADEVARAT SCHIMBAREA,SISTEMUL ESTE PUTRED DE CORUPT,TREBUIE LINSATI SAU BAGATI ANI GREI LA PUSCARIE.

  • nu m-a bucur de raul unora,dar aceasta familie trebuie s a dispara din politica iesiana;probabil ca si Nichita dupa alegeri i-l v a sanctiona pe principiul ,,maurul si-a facut datoria,maurul trebuie s a moara” m a refer atit la senior cit si la junior.

    • Era normal sa-i vina randul ca a cumparat toate spatiile care existau in Iasi si mai are si pe fiul sau care se impotriveste la toate proiectele pentru ieseni.Trebuia intrebat de unde are atatia bani ?Din cursuri cumva ? Fraiereste oameni disperati dupa un servici.

Adauga un comentariu