Software & Hardware

Asteptarea a luat sfarsit. Milioane de utilizatori asteptau acest anunt al celor de la Mozilla

Publicat: 03 dec. 2014
5

Unul dintre cele mai populare browsere pentru internet ar putea sa vina si pe iOS!

De mai bine de un an, Mozilla a declarat raspicat ca nu va lansa o versiune a Firefox pentru iOS pentru ca Apple nu le permite sa foloseasca web engine-ul pe platforma lor. Insa, cu un nou CEO, se pare ca pozitia celor de la Mozilla se schimba. La un eveniment intern ce a avut loc marti in Portland, organizatia a vorbit despre necesitatea de a avea browserul si pe iOS.

„Trebuie sa fim acolo unde sunt userii. Asa ca va exista Firefox pe iOS” a declarat Lukas Blakk, release manager pentru Firefox, pe Twitter.

Pana acum, Apple a fost foarte restrictiva cand venea vorba despre third-party browser engines pe platforma sa. Momentan, browsere precum Chrome si Opera pot opera pe iOS pentru ca folosesc JavaScript-ul Apple si rendering engine.

Nu este clar cu planuieste Mozilla sa aduca Firefox pe iOS, dar avand in vedere ca cei de la Apple nu sunt deloc inclinati sa isi deschida platforma pentru third-party browser engines, probabil vor lucra cu tehnologia Apple. Cu asta, ar putea in continuare sa aiba conturile Firefox, bookmark-syncing tools si toate functiile pe care Firefox le ofera utilizatorilor de Android.

Anul viitor va fi unul foarte important pentru Firefox. Utilizatorii vor sa foloseasca acelasi browser pe toate device-urile lor, putand astfel sa-si sincronizeze parolele. Pentru o perioada, Mozilla a oferit Firefox Home pe iOS din acest motiv, insa proiectul a fost abandonat in urma cu doi ani.

Adauga un comentariu