Magazin

Aston Martin are fonduri pentru noile creatii

Publicat: 07 mai 2013
1

Aston Martin are un nou investitor Investindustrial, fostul proprietar al marcii Ducati. Noii parteneri îi vor ajuta pe englezi sa finanteze dezvoltarea noilor modele. Fondul de investitii Investindustrial, fostul proprietar al marcii Ducati, a investit 177 de milioane de euro în marca Aston Martin. Investitia a fost confirmata de reprezentantii marcii britanice, aceasta fiind anuntata înca din luna decembrie a anului trecut. Constructorul din Gaydon necesita investitia respectiva în vederea dezvoltarii de modele noi în decursul urmatorilor cinci ani. Împreuna cu investitia celor de la Investindustrial si a partenerilor mai vechi, Investment Dar si Adeem Investment, cei de la Aston Martin au reusit sa strânga 590 milioane de euro în vederea dezvoltarii noilor creatii.
Investindustrial a detinut în trecut marca Ducati, pe care a vândut-o nemtilor de la Audi contra sumei de 834 milioane de euro. În comparatie cu investitia initiala, cei de la Investindustrial au obtinut o suma de trei ori mai mare în urma vânzarii companiei italiene. Fondul de investitii detine bunuri în valoare de aproximativ patru miliarde de dolari, incluzând operatorul de servicii de satelit Eutelsat, cel mai mare parc de distractii din Italia – Gardaland si o marca de echipamente pentru excursionisti, Karrmor, lidera pe piata din Regatul Unit.
Investment Dar si Adeem Investment, ceilalti finantatori ai Aston Martin, sunt doua companii din Kuweit care au investit în constructorul din Gaydon dupa ce David Richards, seful Prodrive, a format un consortiu care a cumparat marca britanica de la americanii de la Ford Motor Company, contra sumei de 848 milioane de dolari. În urma acestei tranzactii, Aston Martin a ramas una dintre putinele companii din aceasta industrie care nu este detinuta de un producator mare de automobile.

Adauga un comentariu