Hardware

ASUS F1A75-I DELUXE – Placa de baza pentru HTPC

Publicat: 19 aug. 2011

Ce este un HTPC? Ei bine, denumirea se traduce Home Theater PC si reprezinta un computer de dimensiuni reduse folosit in principal penru vizionarea de continut multimedia, iar datorita dimensiunilor reduse se preteaza pentru o sufragerie fiind asezat deseori langa un LCD TV. Formatul pentru aceste computere este mini-ITX si inglobeaza toata conectica existenta pe un PC normal avand doar doua sloturi de memorie RAM si un singur slot PCI Express.

Noua placa de baza de la Asus suporta procesoare AMD APU din noua generatie cu un TDP de pana la 100W si poate fi folosita cu toata seria de procesoare Llano chiar si cu cele mai slabute de tip E2. Astfel este posibila crearea unui sistem micut cu performante mai reduse, capabil insa pentru navigare pe internet sau vizionare de filme multimedia in format Full HD. Daca ii adaugam insa, de exemplu, un procesor A3650 si inca o placa grafica dedicata, atunci sistemul deja se transforma intr-unul mult mai puternic, capabil si de jocuri de ultima generatie pe langa cele amintite mai sus.

Printre caracteristici avem suportul pentru memorii DDR3, USB 3.0, conectori Display Port si HDMI, Wireless, Bluetooth, e-SATA, chiar pot sa spun ca este echipata mai bine decat alte computere.

Partea interesanta este ca placa de baza isi justifica pretul de 550 lei venind cu o telecomanda multimedia care pe spate detine o tastatura completa, la dimensiuni mai reduse bineinteles, totul pentru confortul utilizatorului final. Sper ca galeria de imagini de mai jos sa va lamureasca pe deplin.loading...

Adauga un comentariu