Actualitate

Atac devastator al unui lider PSD, la adresa UMF Iasi! „Nu vreți sau nu știți cum să vă ajutați semenii si societatea cu milioanele de euro pe care le aveți în cont?”

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac devastator al unui lider PSD la adresa UMF Iasi Nu vreți sau nu știți cum să vă ajutați semenii si societatea cu milioanele de euro pe care le aveți în cont

Presedintele Organizatiei Municipale a Partidului Social Democrat (PSD) Iasi, Marius Ostaficiuc, a lansat un atac virulent la adresa conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, din Iasi! Politicianul iesean acuza pasivitatea UMF Iasi în timp ce țara se confruntă cu o criză fără precedent.

„Domnilor, țara, continentul, planeta noastră tocmai se confruntă cu o criză majoră. Cum puteți, în astfel de condiții, să rămâneți atât de pasivi și indiferenți? Nu vreți sau nu știți cum să vă ajutați semenii, societatea cu milioanele de euro pe care le aveți în cont? O societate căreia i-ați fost foarte aproape atunci când ați avut nevoie de ea… Mă refer, desigur, la nenumăratele avantaje (firești, pe timp de „pace”), la terenul de 5 Ha oferit de Primăria Iași, la spațiile gratuite oferite de Consiliul Județean Iași…Mă gândesc, apoi, la faptul că UMF Iași este principalul beneficiar de stagii de practică gratuită în spitalele ieșene, mă gândesc la sumele imense încasate de Universitate din taxele școlare, mă gândesc la întreaga infrastructură de care UMF dispune”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Nimic nu este mai periculos azi decât indiferența

Liderul PSD Iași le cere conducătorilor UMF, în frunte cu rectorul prof. dr. Viorel Scripcariu, să întoarcă ceva din generozitatea publică a unei societăți în derivă.
„Stimată conducere a UMF Iași, nu credeți că este momentul să întoarceți acum ceva din generozitatea publică unei societăți în derivă, care are nevoie de dvs.? Nu credeți că ar trebui să urmați exemplul multor dintre studenții și cadrele dvs. profesorale care s-au alăturat celor ce luptă, perioada aceasta, în prima linie?! Nu credeți că atitudinea aceasta de spectator nu se potrivește menirii dvs. instituționale și morale? Sau jurământul lui Hipocrate este doar pe persoană fizică?! Bineînțeles, apelul meu este valabil și pentru celelalte Universități de medicină din România. Nimic nu este mai periculos azi decât indiferența! Cu riscul de a deveni antipatic pentru multă lume, vă rog insistent: Treziți-vă!”, a conchis liderul PSD Iași, Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu