Actualitate

Atac dur al lui Traian Băsescu la Klaus Iohannis: „Nu e șeful Guvernului! Eu le dădeam una peste ceafă de la ministrul de Interne în jos“

Publicat: 31 iul. 2020
ALT=

Eurodeputatul Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis după ieșirea publică de ieri în care a lansat un șir de atacuri virulente la adresa PSD.

Fostul președinte consideră că președintele greșește când atacă opoziția, pentru că vinovați pentru situația dezastruoasă în care se află România sunt membrii Guvernului Ludovic Orban.

„Îmi e greu să îl înțeleg. Nu e rolul lui să fie pavăză pentru toate prostiile făcute de Guvern și nu e șeful Guvernului. Eu nu am ezitat să dau o palmă peste ceafă când era Boc premier. Desigur, aveam o mai mare plăcere când era Ponta“, a spus Traian Băsescu.

Atac dur al lui Traian Băsescu la Klaus Iohannis: „Eu le dădeam una peste ceafă cel puțin de la ministrul de Interne în jos“

Fostul președinte susține că ar fi procedat altfel în această situație și ar fi luat măsuri în privința Guvernului. Traian Băsescu susține că dacă ar fi fost în locul lui Kalus Iohannis le-ar fi „dat una peste ceafă” miniștrilor, dar și premierului.

„Reacția președintelui nu a fost cea potrivită. Eu le dădeam una peste ceafă cel puțin de la ministrul de Interne în jos, dacă nu cumva și premierului”, a menționat Traian Băsescu.

Cum a reacționat PSD la atacurile lui Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat a reacționat după atacul președintelui Klaus Iohannis. Acesta din urmă acuza gruparea social democrata de creşterea cazurilor de bolnavi Covid-19 pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a susţinut joi, 30 iulie 2020, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a precizat că formaţiunea social democrata a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi ce face referire la carantină şi izolare.

„PSD a creat intenționat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate”, a spus, joi, Klaus Iohannis. Președintele a acuzat PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.

„Klaus Iohannis a pierdut controlul rațiunii“

Senatorul Lucian Romașcanu a declarat că Klaus Iohannis a pierdut controlul rațiunii și a avut o ieșire necontrolată și nervoasă la televizor. Purtătorul de cuvânt al PSD îl consideră vinovat pe șeful statului și Guvernul PNL a scăpat de sub control situația cu pandemia cu noul coronavirus. Acuzația vine după ce Cabinetul Orban conduce Direcțiile de Sănătate Publică și celelalte organizații.

„După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. A avut o ieșire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declarației de ieri, unde a fost criticat de toată lumea. România s-a săturat să audă PSD e de vină”, a zis senatorul Lucian Romașcanu.

„Să fie clar: vinovat e Iohannis, vinovat e Guvernul PNL”, a spus acesta, adăugând ulterior: „Aceasta este prima minciună a domnului Iohannis care trebuie demontată. Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia. Ei controlează DSP-urile, ei au ISU, Ministerul Sănătății, ei conduc Ministerul de Interne. Și nu fac nimic! De aceea ne aflăm în această situația din care nu mai putem ieși. Acest Guvern incompetent și criminal este de vină pentru această criză fără precedent!”.

Adauga un comentariu