International

Atac în Pakistan. Cel puțin cinci oameni au decedat

Publicat: 29 iun. 2020
Atac în Pakistan. Cel puțin cinci oameni au decedat
Atac în Pakistan

Atac în Pakistan. Cel puțin cinci oameni au decedat. Cel puțin 5 oameni și-au pierdut viața în orașul pakistanez Karachi, în fața unei case de schimb valutar, transmit autoritățile locale.

Cei patru au atacat clădirea, care se află într-o zonă de înaltă securitate, care adăposteşte şi sediile multor bănci private, cu grenade şi arme, a declarat pentru Reuters şeful poliţiei din Karachi, Ghulam Nabi Memon.

„Patru atacatori au fost ucişi, au venit într-o maşină Corolla argintie”, a spus Memon.

Nu a existat nicio revendicare imediată a atacului. Pakistanul a fost mult timp afectat de violenţa militantă islamistă, dar atacurile au devenit mai puţin frecvente în ultimii ani.

Atac în Pakistan

Conform CNN, printre decedați se numără și polițiști și oameni de securitate, iar operațiunea de intervenție era în desfășurare și la ora 10 a României.

„A fost un atac la PSX, mai devreme. Situația încă este în desfășurare, iar managementul, împreună cu ajutorul forțelor legii, asigură securitatea și controlează situația”, transmite pagina oficială de Twitter a casei de schimb valutar.

Atac armat în centrul orașului Glasgow

Atac armat în centrul orașului Glasgow. Un atac cu un cuţit s-a produs în centrul oraşului Glasgow. Informaţiile iniţiale arată că trei persoane au fost înjunghiate şi au murit într-o scară a unui hotel din centrul oraşului Glasgow, relatează BBC.

Un incident petrecut vineri în oraşul scoţian Glasgow s-a soldat cu mai multe victime, trei persoane au fost ucise, un presupus atacator a fost împuşcat de poliţie şi un poliţist a fost înjunghiat, relatează BBC, potrivit Reuters.

”Se pare că trei oameni au murit după ce au fost înjunghiaţi în scara unui hotel”, conform BBC.

Un martor a declarat pentru postul Sky News că a văzut oameni sângerând şi poliţişti înarmaţi veniţi la faţa locului în jurul orei 12:15 GMT. Poliţia a confirmat că a închis una dintre străzile oraşului.

”Serviciile de urgenţă gestionează în prezent un incident pe West George Street din Glasgow. Strada este în prezent închisă şi populaţia este rugată să evite zona. Situaţia se află sub control în acest moment şi nu există pericol pentru populaţie”, se menţionează într-un anunţ al poliţiei.

Un polițist a fost înjunghiat

Un poliţist a fost înjunghiat în acest incident şi se află în prezent la spital, iar suspectul a fost împuşcat de poliţie. Potrivit Sky News, suspectul ar fi fost împuşcat mortal.

Secretarul justiţiei scoţian, Humza Yousaf, a precizat că guvernul a fost informat despre situaţie. Un martor a spus că patru persoane au fost luate cu ambulanţa.

„Am văzut un bărbat întins pe pământ, de origine africană, fără pantofi pe el. Era pe pământ cu cineva care îi oferea îngrijiri – nu ştiu dacă era o rană cu glonţ sau înjunghiere”, a spus acesta.

Atacul s-ar fi produs pe scările unui hotel. Conform agenției ANSA, care citează BBC, se pare că atacatorul a fost ucis de poliție. Incidentul a avut loc la hotelul Park Inn din Glasgow și acum nu ar fi persoane căutate în afară de presupusul atacator, doborât de armele de foc ale poliției.

Adauga un comentariu